Twitter će prikazati informaciju da li je neko bookmark-ovao vaš tweet

Twitter sada prikazuje korisnicima koliko puta su njihovi tweet-ovi dodati u omiljene (bookmark).

Twitter će pružati informaciju korisnicima koliko puta je neko dodao njihove tweet-ove u omiljene, dodajući ovu opciju postojećim metrikama koje se već prikazuju na mreži.

Mreža je već prikazivala koliko puta je tweet retvitovan, citiran i lajkovan, ali i pregledan. Sada postoji dodatna opcija “Bookmarks”.

Međutim, Twitter takođe ističe da ipak neće pokazati ko je dodao vaš tweet u omiljene kako bi ta informacija ostala privatna. Platforma je ažurirala svoj odjeljak za podršku kako bi obavijestila korisnike da prikazuje samo ukupan broj omiljenih, “a ne specifične naloge koji su dodali tvit u bookmarks.

U trenutku pisanja brojači “bookmark-a” su dostupni samo korisnicima koji koriste Twitter aplikaciju na iPhone-u ili iPad-u, ali to će se sigurno promijeniti u budućnosti. Ako koristite Twitter na vebu ili na Android uređaju, sačekajte, Twitter će uskoro omogućiti novu opciju i za vaše urađaje.

Analitičari komentarišu da nije sasvim jasno za koga je ova informacija o sačuvanim tweet-ovima bitna pored svih dostupnih informacija o svakoj objavi.

Vlasnik i izvršni direktor Twitter-a Elon Musk ranije je predložio da ljudi koriste “bookmarks” kao tihu podršku za nečiju objavu (umjesto lajka koji je javan), što bi moglo biti razlog ove najnovije odluke. Ako vas ova informacija ne zanima, ne možete mnogo toga učiniti po tom pitanju i ostaćete sa još više zatrpanom Twitter aplikacijom nego prije.

Novi brojač “bookmark-a” je vidljiv samo u detaljima pojedinačnog tweet-a, tako da nećete vidjeti ništa dodatno tokom obične pretrage svoju vremenske linije.