Tri nove funkcije za lakše guglanje

Google, u svojoj neprestanoj potrazi za unapređenjem korisničkog iskustva, donosi tri nove funkcije koje će revolucionizovati način na koji pretražujemo internet, posebno na računarima i mobilnim uređajima.

Prva nova funkcija je prijedlozi pretrage na osnovu pretrage drugih. Sada će korisnici dobijati inspiraciju čak i prije nego što počnu da kucaju prve riječi u polje za pretragu. Ovi prijedlozi će biti personalizovani, zasnovani na prethodnim pretragama i sličnim interesovanjima drugih korisnika.

Na primjer, ako ste pretraživali jelo iz korejske kuhinje, sljedeći put kada pokrenete pretragu možda će vam se pojaviti prijedlozi za druge popularne korejske specijalitete, zajedno sa fotografijama, omogućavajući vam da istražujete teme koje vas zanimaju na dublji način.

Druga novina je prikazivanje fotografija pored tekstualnih prijedloga pretraživanja, što dodatno obogaćuje korisničko iskustvo. Ovo omogućava korisnicima da vizuelno istraže predložene teme dok pretražuju internet, dodatno poboljšavajući intuitivnost i interaktivnost pretrage.

Najzad, Google je unaprijedio sposobnosti pretrage kako bi omogućio pretraživanje čak i sa lošim internet signalom. Sada, čak i kada je veza spora, Android i iOS korisnici će dobijati prijedloge pretrage odmah nakon što počnu da kucaju u pretraživaču, zahvaljujući prethodno preuzetim “read-only” modelima sa lokalnih Google servera. Ova tehnologija omogućava neprekidno pretraživanje i u uslovima loše internet konekcije, osiguravajući da korisnici uvijek imaju pristup relevantnim informacijama.

Ukratko, ove nove funkcije Google pretrage postavljaju nove standarde u oblasti pretraživanja interneta, čineći ga intuitivnijim, interaktivnijim i prilagođenijim korisničkim potrebama, bez obzira na uslove u kojima se nalazimo.