Tinder dobio Dark mode, evo kako da ga uključite

Popularna aplikacija za upoznavanje  – Tinder dobila je Dark mode i tako da pridružila mnogim drugim koje već nude tu mogućnost.

Tamni režim rada ugodni je za korištenje noću, tako da će korisnici Tinder-a sigurno biti zadovoljni zbog ove novine.

Podsjećamo, Tinder je nedvojbeno najpopularnija aplikacija za potragu za srodnom dušom, koja je otvorila put svim ostalim aplikacijama za upoznavanje putem pametnih telefona.

Naravno, koliko god je bitno da potraga za partnerom bude uspješna, ono što svaku aplikaciju čini primamljivom i uspješnom su funkcije koje nudi i kojima iskustvo korištenja čini zanimljivim, ali i bezbjednijim. Tinder u tome prednjači, zahvaljujući brojnim unapređenjima i poboljšanjima koja uvodi.

U tom duhu dolazi i Dark mode, uz koji će korisnici bez naprezanja očiju moći da se online druže do dugo u noć, u zamračenoj sobi. Zanimljivo je da je upravo Tinder prva aplikacija za spojeve koja je uvela tamni režim rada. Evo kako da ga uključite:

U aplikaciji otvorite svoj profil klikom na ikonicu u donjem desnom uglu, a zatim uđite u “Podešavanja”. Tada kliknite na “Appearance”, te na “Light Mode”. Biće vam ponuđena opcija “Dark mode”.