TikTok motiviše korisnike da objavljuju horizontalne video-snimke 

Popularna društvena mreža TikTok poznata po vertikalnim video snimcima, sada motiviše svoje brojne korisnike da okrenu telefon i snimaju i objavljuju duge, vodoravne video snimke.

Sve to ukazuje da bi TikTok mogao postati još sličniji YouTube-u.

Mreža je našla način da stimuliše kreatore da objavlju horizontalne snimke duže od 60 sekundi. Prema navodima kreatora kreatori @candicedchap and @kenlyealtumbiz, TikTok će takve snimke bustovati u roku od tri dana (72 časa) nakon objave. Takođe, oni koji ovu mrežu koriste duže od tri mjeseca moći će da dobiju povećanje vidljivosti. Naravno, to se ne računa ako su objave političke ili reklamne prirode.

Da novi potezi kineske platforme sve više liče na približavanje YouTube-u ukazuju brojni korisnici. I ovaj najnoviji mogao bi im poslužiti kao argument za te tvrdnje.

Podsjećamo, TikTok testira 30-minutne video snimke, što je novina koja stiže tek nekoliko mjeseci nakon što je dužina videa pomjerena na 15 minuta. Pomenućemo da je poželjno da YouTube snimci budu duži od 10 minuta, što ukazuje da nijedna odluka kineske platforme nije donesena slučajno i da je sličnost sa YouTube-om zaista sve veća, što nikako ne mora biti negativno.