Stigle nove funkcije na Facebook Messenger

Kompanija Meta objavila je da Facebook Messenger dobija nove funkcije koje će korisničko iskustvo učiniti još boljim.

Korisnici sada mogu slati HD fotografije i stvarati zajedničke albume sa prijateljima u Messenger chatovima. Takođe, omogućeno je i slanje datoteka veličine do 100 MB, što je odlična vijest.

Ako želite poslati HD fotografiju potrebno je da odaberete željenu fotografiju, potom HD opciju, a zatim kliknete na Send.

Sa prijateljima sa kojima imate neke zajedničke uspomene putem Facebook Messenger-a sada možete kreirati zajedničke albume fotografija i video snimaka. Potrebno je da pristupite grupnom chatu te dodirnite Create album. Takođe, imate mogućnost da to učinite i dugim pritiskom na fotografiju, nakon čega birate opciju Create album.

U te albume, kojima možete dati imena, možete dodavati foto i video sadržaj, uklanjati ga…, i to ne samo vi, nego svi koji čine tu chat grupu.

Da biste dodali fotografije i klipove u postojeći album potrebno je samo da izaberete opciju Add to album. Naravno, albume je moguće preimenovati u svakom trenutku.

Novina je i da sada velike datoteke, do 100 MP, možete slati Messenger-om. Podržani su svi glavni formati datoteka, poput Word-a, PDF-a i Excel-a.