Šta nude nove opcije na Instagram-u

Instagram je uveo još novina – uređivanje poruka nakon slanja, pinovanje i čuvanje stikera.

Sada možete editovati ​​poruke u roku od 15 minuta nakon slanja. Kako navode iz Meta-e, korisnici Instagram-a će uskoro moći prikačiti do tri grupna ili razgovora 1:1 za lakši pristup, a moći će i da odaberu da li da bude aktivirana potvrda čitanja za određene razgovore ili za sve. Takođe, sada možete spremiti svoje omiljene stikere i odgovoriti na poruke njima, GIF-ovima, video snimcima, fotografijama i glasovnim porukama.

Sve ove novine trebale bi korisnicima da pomognu da se bolje povežu sa prijateljima, da se bolje izraze i organizuju pristiglu poštu.

“Bilo da se radi o pravopisnoj grešci ili nešto jednostavno nije napisano kako treba, sada možete uređivati ​​poruke do 15 minuta nakon slanja”, poručuju iz Meta-e.

Da biste editovali poslatu poruku potrebno je da pritisnite i držite poruku, zatim odaberite “uredi” iz padajućeg menija. Razgovore koje vodite sa bliskim ljudima i koje želite imati na vrhu pristigle pošte uskoro ćete moći pinovati, ali maksimalno tri. Da biste to učinili prijeđite prstom ulijevo ili dodirnite i zadržite prst na željenoj prepisci, a zatim dodirnite “prikači”. Takođe, to možete isključiti kada poželite.

Potvrde o čitanju daju drugima do znanja da ste pročitali njihovu poruku. Sada ih u podešavanjima profila možete uključiti ili isključiti za sve svoje razgovore ili samo za određene. Da biste sačuvali omiljene stikere potrebno je da ih pritisnete i držite, a oni će se potom pojaviti na vrhu među stikerima.