Šta je novo u Google play games

Google je osvježio svoju PC verziju Play Games, koja i dalje ostaje u beta fazi, donoseći nekoliko značajnih unapređenja. 

Sada, ovaj servis ima impresivan katalog od preko 3.000 naslova dostupnih za korisnike Windows 10 i 11 operativnih sistema. Među njima se izdvajaju popularne igre poput Clash of Clans i Clash Royale. Google, takođe, najavljuje da će ove igre uskoro biti dostupne u Play Store na Chromebook uređajima u narednim nedeljama.

Da bi olakšao pregled biblioteke igara, Google je dodao polje za pretragu na stranici “Sve igre”, omogućavajući korisnicima da brže pronađu svoje omiljene naslove. Takođe, sada možete filtrirati igre po različitim kategorijama, uključujući akcione, avanturističke i arkadne igre.

Jedna od značajnijih nadogradnji je podrška za kontrolere konzole. To znači da ćete sada moći da igrate odabrane igre, kao što su Asphalt 9: Legends i BADLAND, koristeći kontrolere poput Xbox S|X, Xbox One, PS5 DualSense, i PS4 DualShock. Ovo donosi dodatnu fleksibilnost i udobnost korisnicima koji preferiraju kontrolere za igranje.

Kao poslastica za oči, Play Games podržava sada i 4K rezoluciju za igre koje pružaju visokokvalitetnu grafiku. Ovo je upareno s novom opcijom koja vam omogućava da izaberete različite rezolucije ekrana prema svojim igračkim potrebama. Sve što trebate učiniti je pritisnuti Shift + Tab i odabrati rezoluciju koja vam najbolje odgovara za podržane naslove.