Samsung sprema sklopivi tablet

Južnokorejski tehnološki gigant Samsung sprema sklopivi tablet Galaxy Z Tab, koji bi trebao biti dio Z-serije sklopivih uređaja.

Tipsteri prenose da bi ovaj tablet trebao biti predstavljen u isto vrijeme kada i Tab S9 serija. Postoji mogućnost da će on imati trostruko preklapanje, ali još je sve na nivou nagađanja.

Skice dizajna iz patenta koji je Samsung prijavio prije nekoliko godina prikazuju uređaj sa dvije šarke, pomoću kojih bi se tablet mogao sklapati prema naprijed ili nazad, u zavisnosti od toga želi li korisnik da ekran bude manjih dimenzija, ili da ga zatvaranjem zaštiti od spoljašnjih uticaja.

Kako navodi GSMArena, patentni crteži vrlo često ostanu samo “ideja na papiru”, koja nikada ne bude realizovana. Ipak, sve je moguće, pogotovo kada je u pitanju kompanija Samsung.

Podsjećamo da je kompanija na tržište već izbacila četiri generacije Z Fold uređaja, tako da lansiranje tableta sa jednom šarkom za njih ne bi trebao biti posebno zahtjevan zadatak.

Analitičar Ming-Chi Kuo ranije je naveo da vjeruje da će prvi preklopni uređaj kompanije Apple biti sklopivi iPad, a ne iPhone, te da bi on mogao biti predstavljen 2024. godine.

Da li će Apple-ov veliki rival, kompanija Samsung, uspjeti da lansira sklopivi tablet prije američkog giganta, ostaje da vidimo.

Vrhunske Samsung uređaje možete pronaći u bogatoj m:tel ponudi.