Samsung otkrio koliko je popularna Galaxy S23 serija

Samsung-ova serija telefona Galaxy S23 bilježi mnogo veću prodaju od prethodne – Galaxy S22, potvrdio je južnokorejski tehnološki gigant.

Sudeći prema navodima iz kompanije, čini se da je nova serija telefona premašila njihova očekivanja za ovu godinu. Naime, Samsung je potvrdio da se ona pokazala kao veliki hit u cijelom svijetu.

Zanimljiv je njihov podatak da model Galaxy S23 Ultra, koji je i najskuplji, čini čak 60% ukupne prodaje uređaja najnovije serije. Što se tiče nivoa prodaje u odnosu na prethodbu seriju Galaxy S22, Galaxy S23 je u ozbiljnom vođstvu. Samo u Evropi obim prodaje Galaxy S23 uređaja je 1,5 puta veći od modela Galaxy S22.

Na glavnim latinoameričkim tržištima poput Meksika i Brazila, gdje je prodaja počela sedam dana nakon globalnog lansiranja 17. februara, obim prodaje je 1,7 puta veći od prethodnika. Slično je i na Bliskom istoku i u Indiji, gdje je obim prodaje 1,5 odnosno 1,4 puta veći u odnosu na seriju Galaxy S22.

Pomenuli smo da Galaxy S23 Ultra čini 60% ukupne prodaje uređaja iz najnovije serije, dok Galaxy S23+ i Galaxy S23 čine svaki po 20%. Linija Galaxy S23 već je premašila milion prodatih jedinica u Južnoj Koreji, što je dobar rezultat.

Mediji prenose da bi jedan od razloga tolikog interesovanja kupaca za Samsung Galaxy S23 seriju mogao biti taj što je kompanija koristila novi Qualcomm-ov procesor Snapdragon 8 Gen 2 u svim uređajima.

Podsjećamo, pametne telefone iz Samsung Galaxy S23 serije možete kupiti u kompaniji m:tel, i to u okviru spektakularne ponude.