Samsung predstavio Galaxy prsten

Na MWC 2024 Samsung je otkrio svoj najnoviji proizvod – Galaxy Ring, inovativni prsten koji u realnom vremenu prati zdravstveno stanje korisnika.

Ovaj elegantni prsten je dostupan u tri boje: srebrnoj, zlatnoj i keramički crnoj, a očekuje se da će biti pušten u prodaju kasnije ove godine.

Galaxy Ring će biti dostupan u nekoliko različitih veličina, dok će baterija varirati u kapacitetu od 14.5 do 21.5 mAh, zavisno od veličine prstena. Iako detalji o autonomiji baterije nisu objavljeni, očekuje se da će prsten izdržati do sedam dana bez potrebe za punjenjem.

Među impresivnim funkcijama prstena je praćenje sna zasnovano na otkucajima srca, pokretima i disanju, što omogućava pružanje korisnih savjeta za poboljšanje kvaliteta sna. Takođe, korisnici će imati pristup novom alatu nazvanom My Vitality Score, koji prikazuje parametre na osnovu procjene ukupnog zdravstvenog stanja, uz mogućnost upozorenja ukoliko neki od parametara padne ispod optimalnog nivoa.

Galaxy Ring je integrisan u Samsung Health ekosistem i kompatibilan je sa Galaxy Watch pametnim satovima. Ovo omogućava korisnicima da istovremeno koriste oba uređaja kako bi pratili svoje zdravstveno stanje, pružajući preciznije i sveobuhvatnije rezultate. Osim toga, nošenje prstena tokom spavanja je mnogo udobnije u poređenju sa nošenjem sata, posebno za one koji ne vole da spavaju sa satom na ruci.

Iako cijena i tačan datum puštanja u prodaju još uvijek nisu objavljeni, kao ni detalji o senzorima koje Samsung koristi, očekuje se da će Galaxy Ring biti kompatibilan samo sa Samsung Galaxy telefonima u početku. Međutim, kompanija je najavila planove za proširenje kompatibilnosti na druge Android uređaje.

Podsjećamo, brojne vrhunske Samsung uređaje možete pronaći u m:tel ponudi.