Samsung Galaxy Watch 6 pokretaće novi, još bolji procesor

Samsung bi ovog ljeta trebalo da lansira seriju pametnih satova Samsung Galaxy Watch 6, koju će činiti modeli Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 6 Classic i Samsung Galaxy Watch 6 Pro.

S obzirom na to da se taj događaj bliži, sve je više informacija o novim uređajima.

Jedna od najnovijih vezana je za procesor, koji neće biti isti kao kod modela Galaxy Watch 4 i Galaxy Watch 5. Podsjećamo, te satove pokreće Exynos W920, dok bi modele iz serije Galaxy Watch 6 trebao pokretati Exynos W980, zasnovan na 5nm proizvodnom procesu, koji bi trebao biti više od 10% brži u odnosu na Exynos W920.

Što se tiče ostalih informacija koje cure iz kompanije vezanih za ove uređaje, za sada je poznat i kapacitet baterije – 300 mAh kod modela Galaxy Watch 6 i Galaxy Watch 6 Classic, veličine 42 mm. Isti modeli od 44 mm trebali bi imati bateriju od 425mAh.

Novi satovi će navodno imati veće ekrane sa tanjim okvirima. GSMArena navodi da bi Vanilla Galaxy Watch 6 mogao posjedovati zakrivljeni ekran, a Galaxy Watch 6 Classic vratiti legendarni rotirajući. Šta je od svega toga istina saznaćemo u narednom periodu.

Podsjećamo, vrhunske Samsung uređaje možete pronaći u bogatoj m:tel ponudi.