Samit energetike Trebinje 2023

Vodeći regionalni poslovni događaj na temu energetske budućnosti i održivosti proizvodnje energije.

Četvrti “Samit energetike Trebinje”, koji je počeo 22. marta i trajaće do 24. marta 2023. godine, održava se u organizaciji Elektroprivrede Republike Srpske, grada Trebinja i firme Samit energetike Trebinje, a uz prijateljsku podršku kompanije m:tel.

Samit energetike Trebinje vodeći je regionalni događaj koji ubrzava regionalni prelaz i tranziciju energetskog sektora na čistu energiju. Naučna predavanja, paneli, izložba i poslovni susreti, ujedinjeni su u jedan događaj,

Samit okuplja čelnike, inovatore i regionalne naučnike kako bi podijelili ideje koje stvaraju nacrte za održivu budućnost.

Misija Samita je da se postigne bolja povezanost privrede, politike i nauke sa fokusom na energetsku budućnost i energetsku sigurnost zemalja Zapadnog Balkana, procese tranzicije, odnosno napuštanje proizvodnje energije iz fosilnih goriva, te izgradnju i jačanje kapaciteta baziranih na obnovljivim izvorima energije i energetskoj efikasnosti.

Za učesnike Samita održaće se deset panela na kojima će se raspravljati o najaktuelnijim temama u ovom momentu u regionu.

Samit će se održati u Kulturnom centru Trebinje.

Izvor fotografija: SET 2023, Mtel.