Samit energetike Trebinje 2021

Drugi “Samit energetike Trebinje” će, pod sloganom “Hibridna energetska budućnost”, biti održan 20. i 21. maja, u organizaciji Elektroprivrede Republike Srpske, grada Trebinja i firme Samit energetike Trebinje, a uz prijateljsku podršku kompanije m:tel.

“Samit energetike Trebinje” vodeći je događaj u regiji koji ubrzava regionalni prelaz i tranziciju energetskog sektora na čistu energiju.

Naučna predavanja, paneli, izložba i poslovni susreti, svi su ujedinjeni u jedan događaj. Samit okuplja zvaničnike, inovatore i regionalne naučnike kako bi podijelili ideje koje stvaraju nacrte za održivu budućnost.

Tako će biti i ove godine u Trebinju, 20. i 21. maja.

Teme o kojima će se govoriti u okviru panela su: Energetske strategije i energetski klimatski planovi u regionu; Klub 1.000 MW – Investicioni ciklusi – gradnja novih energetskih kapaciteta; Uspostavljanje organizovanog tržišta električne energije u regionu; Reforma sektora daljinskog grijanja u regiji; Hibridna energetska budućnost; Razvoj potencijala obnovljivih izvora energije regiona; Modeli, uslovi i prepreke za investiranje u sektor energetike.

U sedam odvojenih panela učestvovaće više od 50 vodećih stručnjaka iz regiona.

Samit će biti održan u Kulturnom centru Trebinje, uz poštovanje postojećih epidemioloških mjera.