Premijera nove sezone serije „Moja genijalna prijateljica“ na Max striming platformi

Hvaljena serija završava svoje poglavlje u četvrtoj sezoni

Premijera četvrte, posljednje sezone HBO Original serije „Moja genijalna prijateljica“ (My Brilliant Friend), biće 10. septembra na Max striming platformi.

„Moja genijalna prijateljica“ je serija u produkciji kompanija HBO i Rai, a četvrta sezona temelji se na bestseleru „Priča o izgubljenoj djevojčici”, četvrtoj knjizi iz kvadrilogije Elene Ferante.

Priča prati Elenu Greko i njenu najvažniju prijateljicu u životu, Rafaelu – Lilu Ćerulo.

Njih dvije se upoznaju kao djeca u Napulju pedesetih godina prošlog vijeka, a njihova priča proteže se kroz više od šest decenija, istražujući misteriju Lile, Elenine najbolje prijateljice, a ujedno i njenog najvećeg neprijatelja.

Izvor fotografije: HBO Press Servise/Warner Bros

Četvrti dio sage osvrće se na zrele godine Elene i Lile. Upletene u vrtlog promjena u Italiji krajem osamdesetih, dok se zemlja približava kraju decenije obilježene političkim nasiljem i društvenim nemirima, Elena i Lila se ponovo nalaze u istom komšiluku, suočene sa izazovima majčinstva i karijere, izdajama, prijetnjama, nestancima i prirodnim katastrofama.

U prve tri sezone glavne uloge Elene i Lile imale su Margherita Mazzucco i Gaia Girace s tim da su Elisa Del Genio i Ludovica Nasti u prvoj sezoni glumile njih kao djecu. U četvrtoj sezoni Elenu će zaigrati Alba Rohrwacher, koja je cijelo vrijeme naratorica serije koja se prisjeća svog života i prijateljstva s Lilom, dok je uloga Lile povjerena Ireni Maiorino.

Osim HBO kanala, u ponudi Mtel-a je i Max striming platforma sa više od 4.000 sati programskih sadržaja, koje možete da gledate bilo kada, bilo gdje i koliko god puta želite na svojim pametnim uređajima. Max možete aktivirati putem Moj m:tel portala, a detaljno uputstvo potražite ovdje.