Pregledali smo sedmični program za vas

Ponovo smo za vas izdvojili zanimljive sadržaje iz m:tel IPTV ponude.

Utorak, DOX TV, Veslima preko Atlantika u 08.12 (pozicija kanala 405)

Pratite Džejsona Koldvela i njegov tim dok kreću na opasan i gotovo nemoguć zadatak da preveslaju preko Atlantika za 35 dana, u pokušaju da obore svjetski rekord. Džejson Koldvel je američki sportista čiju karijeru su obilježili nizovi srebrnih medalja. Mogao je profesionalno da igra košarku, da nije bilo povrede koja mu je okončala karijeru. Zamalo je postao član olimpijskog veslačkog tima, ali ponestalo mu je vremena. On je neumorna duša koja juri za pobjedom, a kada sazna za gotovo neostvarivu, usamljeničku veslačku trku dužine skoro 5.000 kilometara, on smatra da su se zvijezde napokon poklopile. Uz pomoć vrhunskih veslača, Džejsonova ambicija nije samo da pobijedi u trci, već i da obori svjetski rekord u brzini. Nakon samo 10 dana na pučini, ekipa se raspada, a dvojica od četiri člana tima odustaju usred Atlantika…

Srijeda, Superstar TV, Red u 17.40 (pozicija kanala 006)

Red je špijunska akciona komedija. Frank Moses (B. Willis) je penzionisani agent CIA-e. Živi sam, mirno, bez uzbuđenja i bez zadovoljstva. Jedino što ga veseli su sve češći i sve duži telefonski razgovori s mladom službenicom koja se bavi penzionerima, a živi u Kanzasu. Ni Sarah (M-L. Parker) nije ravnodušna prema Franku, iako se nikad nisu vidjeli. Štaviše, smatra da su joj razgovori s njim, uz čitanje špijunskih romana, jedino zadovoljstvo u životu. Radeći dosadan kancelarijski posao, mašta o putovanju u Čile. Kad Frank najavi da će doći u Kanzas, Sarah i ne sluti kakav će biti njihov prvi susret…

Četvrtak, National Geographic, Izgubljeni gradovi s Albertom Linom: Barbarsko kraljevstvo u 17.00 (pozicija kanala 401)

Jedan od najpoznatijih National Geographicovih istraživača – Albert Lin u novoj je potrazi za izgubljenim gradovima. U zabačenom dijelu Škotske, Albert Lin koristi tehnologiju u potrazi za sjedištem Pikta, varvarskog plemena koje se borilo protiv Rimskog Carstva.

Petak, HBO, Bilo jednom u Meksiku u 21.15 (pozicija kanala 350)

Progonjen i obilježen tragedijom, El Mariachi povukao se u usamljenički život. Ipak, mora se prestati skrivati kada Sands, korumpirani CIA-in agent, angažuje povučenog junaka da sabotira atentat na predsjednika Meksika. Saga o mitskom heroju s gitarom, El Mariachiju (Antonio Banderas), nastavlja se u bravuroznom akcionom epu Roberta Rodrigueza, trećem dijelu ovog filmskog serijala. Ova pustolovina odvija se u pozadini revolucije, pohlepe i osvete.

Nedjelja, Minimax, BARBI: Skiper i velika avantura sa čuvanjem djece! u 09.00 (pozicija kanala 204)

Barbina mlađa sestra Skiper je stručnjak za čuvanje djece. Međutim, kada njen bejbisiterski posao naiđe na probleme, ona pronalazi ljetnji angažman u vodenom parku i isprobava različite poslove sa nekim novim prijateljima. Kada rođendanska zabava u parku krene po zlu, njene bejbisiterske vještine “rješavaju stvar”. Ovaj uspjeh Skiperki vraća vjeru u njene bejbisiterske sposobnosti, pa ona i njeni novi prijatelji odlučuju da oforme tim za čuvanje djece. Ovaj novi uzbudljivi film donosi nam nove likove i dvije potpuno nove pjesme.