Predstavom „Ana Karenjina“ završen ovogodišnji Teatar fest

Tradicionalno, za zatvaranje i ovogodišnjeg Teatar festa upriličeno je proglašenje najboljih glumačkih i režiserskih ostvarenja, kao i najbolje predstave Festa. 

Kompanija m:tel, kao generalni sponzor i ovog Teatar festa, kao i čitave pozorišne sezone Narodnog pozorišta RS u Banjaluci, bila je domaćin večeri na kojoj su proglašeni pobjednici.

Najboljom predstavom 13. Teatar festa „Petar Kočić“, žiri u sastavu Senad Bašić, Dejan Projkovski i Olja Đurđević, proglasio je „Ko je ubio Dženis Džoplin“, Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, a za istu predstavu nagrada za režiju pripala je Sonji Petrović.

Predstavom „Ana Karenjina“ završen ovogodišnji Teatar fest

Nagradu za najbolju mušku ulogu ove godine osvojio je Ljubomir Bandović, za ulogu u predstavi „Balkanski špijun“, Narodnog pozorišta u Beogradu, a za žensku ulogu Nela Mihailović, koja je igrala u istoj predstavi. Specijalna nagrada za mladu glumicu dodijeljena je Bojani Milanović za ulogu Dženis Džoplin u istoimenoj predstavi, a nagrađena je i Vesna Popović za scenografiju u predstavi „Pukovnik ptica“, Gradskog pozorišta Podgorica. Specijalna nagrada za epizodnu ulogu otišla je u ruke Branku Jankoviću, za ulogu u predstavi „Osama – kasaba u Njujorku“, Zvezdara teatra iz Beograda.   

Predstavom „Ana Karenjina“ završen ovogodišnji Teatar fest

Ostvarenjem Novosadskog pozorišta – predstave „Ana Karenjina“, Lava Nikolajeviča Tolstoja, u režiji Dejana Projkovskog, koje je banjalučka publika imala priliku da pogleda na dan zatvaranja, spuštene su zavjese Teatar festa 2021.