Postanite Microsoft Azure Administrator

Želite li da ovladate vještinama potrebnim za upravljanje Azure portalom, prijavite se za najnoviji online kurs koji za vas pripremaju m:tel i Logosoft.

Od 29. marta 2021. godine u virtuelnoj učionici putem online platforme, m:tel i Logosoft za sve zainteresovane pripremaju novi webinar – AZ-104 Microsoft Azure Administrator.

Kurs je namijenjen Azure administratorima, koji implementiraju, upravljaju i nadgledaju identitete, načine upravljanja i pohranjivanja podataka, kao i virtualne mreže u cloud okruženjima uz prikladno prilagođavanje resursa u skladu s potrebama i zahtjevima.

Polaznici ovog kursa će ovladati znanjima i vještinama potrebnim za upravljanje Azure portalom. Obradiće oblasti za zaštitu identiteta, administriranje infrastrukture, konfiguriranje virtualne mreže, povezivanje Azure-a sa on-premis lokacijama, upravljanje mrežnim saobraćajem, implementiranje rješenja za pohranu podataka, kreiranje i skaliranje virtualne mašine, implementiranje web aplikacija i tzv. containers, back up-ovanje i dijeljenje podataka te vršenje monitoringa.

Prijave možete poslati najkasnije do 26. marta 2021. godine, putem adrese ict@mtel.ba.

Cijena webinara iznosi 500 KM+PDV.

Više informacija pronađite ovdje.