Posjetom studenata ozvaničen nastavak saradnje kompanije m:tel i Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci

Potpisan Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji

Zvanično potpisivanje Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji između kompanije m:tel i Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci upriličeno je u tom gradu u srijedu, 30. juna 2021. godine.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali Marko Lopičić, generalni direktor kompanije m:tel, i Zoran Đurić, dekan Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci.

„Kompanija m:tel i Elektro-tehnički fakultet sarađuju već godinama, a potpisivanjem Ugovora smo ozvaničili nastavak te saradnje koju ćemo zajedno dodatno unaprijediti u mnogim segmentima. Zadovoljstvo mi je što smo imali priliku ugostiti studente elektrotehnike, pružiti im mogućnost da osete deo radne atmosfere u kompaniji m:tel, te im predstaviti deo tehnologija kojima m:tel raspolaže. U m:tel-u se vodimo idejom da kompaniju treba da čine zadovoljni i motivisani zaposleni, te smo svakodnevno i sistematski angažovani i ulažemo upravo u taj resurs – u ljude! Sigurni smo da će deo mladih ljudi koji su nas danas posetili postati budući inženjeri naše kompanije“, izjavio je tim povodom Marko Lopičić, generalni direktor kompanije m:tel.

Zoran Đurić, dekan Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci, i Marko Lopičić, generalni direktor kompanije m:tel

Zoran Đurić, dekan Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci, istim povodom je rekao: „Veoma mi je drago da smo danas potpisali ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između kompanije m:tel i Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci. Ovaj ugovor će omogućiti čvršću saradnji između kompanije m:tel i Elektrotehničkog fakulteta, a posebno u pogledu realizacije zajedničkih projekata, osavremenjavanja učionica i laboratorija Elektrotehničkog fakulteta, osavremenjavanja nastavnog plana i programa, realizaciji studentske prakse, izrade diplomskih i master radova, te organizacije studentskih takmičenja. Kroz ovu saradnju kompanija m:tel će tehnologije kojim vlada, svoju opremu i softver, ali i stručna znanja, u većoj mjeri učiniti dostupnim studentima i nastavnom osoblju Elektrotehničkog fakulteta. Vjerujem da ćemo u narednom periodu kroz redovne aktivnosti koje planiramo provoditi vidjeti i odgovarajuće rezultate, a na zadovoljstvo kompanije m:tel, te studenata i nastavnog osoblja Elektrotehničkog fakulteta.„

Tom prilikom organizovano je edukativno i prijateljsko druženje zaposlenih kompanije m:tel i studenata Elektrotehničkog fakulteta. Predstavljen im je koncept dugogodišnje podrške m:tel-a u toku njihovog školovanja i profesionalnog puta, od studentske prakse i prilike da rade sa iskusnim mentorima, pa do mogućnosti zaposlenja i prednostima rada u ovoj kompaniji. Studenti su upoznati sa širokim spektrom tehnologija kojima kompanija m:tel raspolaže i koja predstavlja odlično mjesto za početak inženjerske karijere.

Posjetioci su, takođe, imali priliku da se upoznaju sa IoT tehnologijama (Smart Home i Smart City rješenjima), da posjete m:tel Data Centar, a što je najvažnije – imali su priliku da razmjene iskustva i informacije sa zaposlenim inženjerima kompanije m:tel i da čuju njihovu priču i put od studenta do profesionalca u svojoj struci.