Posao u m:tel-u dolazi kao nagrada

Prijavite se za m:stipendije i zakoračite u društvo najboljih

U toku je konkurs za 12. generaciju m:stipendista. Šta m:tel stipendije predstavljaju za studente, kako im pomažu u njihovom školovanju, zašto se razlikuju od ostalih stipendija i koji su to razlozi zbog kojih se mladi i talentovani stručnjaci odlučuju da svoju karijeru započnu baš u ovoj velikoj kompaniji, teme su o kojima smo razgovarali sa Nikolom Tojčićem, mladim inženjerom zaposlenim u Direkciji za tehniku u kompaniji m:tel.

Studirajući na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Nikola je m:stipendista postao 2018. godine, zahvaljujući prije svega svom dobrom prosjeku ocjena, a već 2019. godine znajući da je sticanje praktičnih iskustava dragocjeno za buduću karijeru i zaposlenje, iskoristio je priliku koju mu je, između ostalog omogućila m:stipendija i mjesec dana proveo na stručnoj praksi u kompaniji m:tel. Nakon toga je diplomirao, a uz takav slijed događaja vrata za zaposlenje sama su se otvorila.

“Pored toga što mi je m:stipendija olakšala školovanje, a praksa polaganje stručnih predmeta, u toku prakse koju sam obavljao u Banjaluci i druženja sa zaposlenima, shvatio sam da je pored profesionalnog, veoma bitan i onaj ljudski aspekt poslovanja jedne velike kompanije. Iako svjesni današnjeg tržišta i borbe za stručnim kadrovima, kompanija m:tel je svoju podršku uvijek pokazivala kao podstrek da postignem još bolje rezultate, da na vrijeme izvršavam sve obaveze prema fakultetu, uvijek jasno stavljajući do znanja da je prioritet obrazovanje, a onda posao dođe kao nagrada”, objašnjava on.

Svoje stipendiste, m:tel na specifičan način uvodi u svijet modernih tehnologija, za oblast za koju su se oni svojim obrazovanjem već opredijelili. S druge strane, studenti m:stipendisti dobijaju i svojevrsnu ulaznicu za eventualno buduće zaposlenje u ovoj kompaniji, koja je godinama jedan od najpoželjnijih poslodavaca u BiH. Na taj način, m:tel želi da mladim ljudima pruži šansu da vide svoju profesionalnu budućnost upravo u svojoj zemlji, u kompaniji koja ulaže u svoje zaposlene, u kojoj mogu razvijati svoja znanja i potencijale, te učestvovati u izgradnji bolje budućnosti za sve.

“Praksu sam obavio u Funkciji IT-a gdje sam imao priliku da radim sa najboljim stručnjacima na najsavremenijim platformama i sa najmodernijim tehnologijama o kojima sam do tada samo učio.  Analytics software, Oracle apex, IoT, IP/MPLS, Cloud, Virtuelne računarske mreže samo su neke od tema kroz koje sam prošao u toku svoje prakse, a sadašnje kolege, koje su mi tada bili podrška i mentori učinili su sve da radne zadatke bez poteškoća i savladam. Upravo ova kolegijalnost u velikoj kompaniji, sjajni međuljudski odnosi, dobra radna atmosfera i okruženje, konstantan rast i razvoj kompanije, te kontinuirano ulaganje u znanje zaposlenih, dodatno su me motivisali da donesem odluku te da svoju karijeru započnem baš u m:tel-u”, riječi su kojima Nikola opisuje svoje iskustvo.

Stipendije su poseban oblik podrške najboljim studentima, kako bi im se u njihovom procesu školovanja stvorili što bolji uslovi za učenje i napredovanje. Promovisanje izvrsnosti, talenata i vrijednih mladih ljudi, samo je jedan od segmenata koji kompaniju m:tel, u ovom smislu, razlikuje od drugih poslodavaca. 

“Svojim kolegama sa ETF-a Istočno Sarajevo, ali i svim studentima sa drugih fakulteta bih poručio da konkurišu za m:stipendije ili da dođu na praksu u m:tel i  da se nakon završetka studija prijave na posao jer ova kompanija nudi veliki broj mogućnosti. Praksa će im biti od velikog značaja, vrlo zanimljiva i moći će steći iskustvo koje će im poslije puno značiti.“, poručuje nekadašnji m:stipendista, a danas inženjer u kompaniji m:tel, Nikola Tojčić.

Konkurs za 12. generaciju m:stipendista otvoren je do 10. decembra, a više informacija pronađite ovdje.