Počeo novi ciklus m:tel App takmičenja

Pod sloganom „Lansiraj svoju ideju!“ počeo je i ovogodišnji, peti po redu ciklus m:tel App takmičenja u izradi aplikacija za mobilne uređaje, namijenjen srednjoškolcima u BiH.

Prvog dana oktobra i ove godine m:tel je objavio konkurs za takmičenje srednjoškolaca u programiranju i to aplikacija za Android™ OS ili iOS. App takmičenje i ovoga puta učenicima srednjih škola u BiH pruža mogućnost da svoje znanje i talenat iskoriste za sticanje novih vještina, te osvajanje vrijednih nagrada na državnom, ali i na regionalnom nivou ovog takmičenja. 

Aplikacije za mobilne uređaje su nešto što čini dobar dio našeg života, budući da ih redovno koristimo, te one u velikoj mjeri utiču na olakšavanje naših svakodnevnih životnih i radnih aktivnosti. Upravo zato kompanija m:tel, kao lider u oblasti telekomunikacija u BiH, želi da podstakne mlade ljude da razvijaju svoju maštu i vještine u oblasti programiranja, te da dobre ideje pretvore u jedinstvenu i korisnu aplikaciju.

Učenici mogu da se takmiče u timovima, ali i samostalno, važno je samo da naprave mobilnu aplikaciju koja je jedinstvena, funkcionalna i inovativna.

Najprije, potrebno je da svoju prijavu sa idejom za aplikaciju pošalju na adresu m:tel-a do 19. novembra 2021. godine, čime stiču mogućnost učestvovanja u sljedećem krugu takmičenja, odnosno pravo da na konkurs pošalju gotove aplikacije koje će ocjenjivati stručni žiri za osvajanje nagrade na državnom takmičenju. Osvajanje jedne od do pet ravnopravnih nagrada na državnom nivou dalje osigurava ulaznicu za učešće na Regionalnom App takmičenju – zajedno sa vršnjacima iz Srbije i Crne Gore.

Podsjećamo, kompanija m:tel je dio grupacije koja posluje regionalno, pa će najbolji autori aplikacija iz BiH imati priliku da se takmiče na regionalnom nivou u „Regionalnom App izazovu“, koji organizuju Telekom Srbija, m:tel BiH i m:tel Crna Gora, i u kome će se naći učenici iz sve tri navedene zemlje.

I ove godine posebno će se vrednovati aplikacije koje kao dodatnu prednost imaju društveno odgovornu namjenu ili na određeni način mogu da unaprijede upotrebu mobilnih uređaja.

Opšti uslovi, spisak škola, te sve informacije o fazama takmičenja, formularu za prijavljivanje i slanju gotovih aplikacija, mogu da se pronađu na zvaničnom sajtu kompanije www.mtel.ba.

Podržavamo znanje!