Otvaranje aplikacija pogledom? Honor tvrdi da se to može

Honor je najavio novi flagship telefon, Honor Magic 6, na Qualcomm-ovom Snapdragon Summitu za 2023.

Osim unapređenog čipseta Snapdragon 8 Gen 3 i brojnih AI funkcija, ovaj uređaj donosi inovativnu mogućnost interakcije putem praćenja očiju, poznatu kao “Magic Capsule”.

Ova funkcija omogućava korisnicima da uređaj kontrolišu pomoću pokreta očiju. Demonstracija je pokazala kako korisnik može jednostavno promijeniti pogled i otvoriti aplikaciju ili prozor na uređaju. Iako se radi o zanimljivoj i inovativnoj tehnologiji, postavlja se pitanje privatnosti i efikasnosti ove funkcije u svakodnevnoj upotrebi.

Osim Magic Capsule, Honor Magic 6 će uključivati i virtuelnog asistenta koji koristi Qualcomm-ovu AI tehnologiju. Korisnici će moći postavljati različite zadatke asistentu, kao što je filtriranje i generisanje video sadržaja.

Očekuje se da će ova funkcija donijeti nove načine za upravljanje uređajima, posebno u situacijama kada su ruke zauzete.

Honor nije precizirao datum dostupnosti Magic 6, ali se očekuje da će telefoni sa Snapdragon 8 Gen 3 čipsetom stići u narednim nedjeljama. S obzirom na sve ove inovacije, Honor Magic 6 će privući pažnju korisnika koji su zainteresovani za napredne funkcionalnosti i nove načine interakcije sa svojim uređajima.

Podsjećamo, vrhunske Honor uređaje možete pronaći u bogatoj m:tel ponudi.