Novo u m:tel ponudi – eSIM kartica

Po prvi put u Bosni i Hercegovini, u m:tel ponudi, postala je dostupna nova vrsta SIM kartice – eSIM.

Uz nju više ne morate da koristite fizičke SIM kartice, a mogu je koristiti svi korisnici m:tel mobilnih usluga uz preduslov da posjeduju odgovarajući uređaj koji podržava eSIM.

eSIM kartica funkcioniše kao klasična SIM kartica, ali koja je kao kombinacija odgovarajućeg softvera i hardvera integrisana u mobilni uređaj. eSIM kartice imaju veliku prednost u odnosu na klasične jer su puno pouzdanije, sigurnije za korištenje i zaštićene od zloupotrebe najmodernijim sigurnosnim mjerama.

M:tel korisnici mogu aktivirati eSIM karticu tako da skeniraju odgovarajući QR kod. Na prodajnom mjestu, po podnošenju zahtjeva, dobićete QR kod i uputstvo kako da aktivirate eSIM profil na svom uređaju.

QR kod je jedinstven, i kad ga skenirate i instalirate eSIM profil, ne može se iskoristiti za drugi uređaj sve dok ne obrišete postojeći profil.

Prelaskom sa klasične SIM na eSIM karticu iz korisničkog ugla ništa se neće promijeniti. Sve mobilne usluge jednako će raditi kao i sa klasičnom karticom.

Vodeći modeli Apple, Samsung, Huawei i Google uređaja podržavaju eSIM i izvjesno je da će u bliskoj budućnosti njena upotreba biti sve prisutnija, a m:tel korisnici su prvi u Bosni i Hercegovini i među prvima u regionu koji je mogu aktivirati na svom uređaju.

Više informacija o eSIM karticama saznajte besplatnim pozivom na broj 0800 50 000.