Nova Microsoft aplikacija može da ubrza vaš računar

Nakon duge dvije godine testiranja, Microsoft je konačno lansirao aplikaciju PC Manager za korisnike Windows operativnog sistema. Ova aplikacija, koja je prvobitno najavljena u oktobru 2022. godine, a sada je dostupna za preuzimanje putem Microsoft Store prodavnice.

PC Manager predstavlja korisnicima Windows-a novi način da poboljšaju performanse svog računara i održe ga u optimalnom stanju.

Jedna od ključnih funkcija PC Manager-a je optimizacija performansi i iskorišćenosti RAM memorije, što doprinosi bržem i efikasnijem radu računara. Takođe, aplikacija omogućava brisanje nepotrebnih fajlova sa računara, čime se oslobađa prostor za skladištenje i poboljšava opšta performansa sistema.

PC Manager, takođe, nudi alate za analizu i rešavanje problema operativnog sistema, kao i integrisanu antivirus zaštitu radi očuvanja sigurnosti korisničkih podataka.

Dodatno, aplikacija dolazi sa “plivajućim” toolbar-om koji pruža preglednost nad iskorištenošću RAM-a. Takođe, korisnici mogu “prikačiti” prečice za brzi pristup omiljenim sajtovima i alatima.

Microsoft PC Manager je kompatibilan sa operativnim sistemima Windows 10 i 11 (x64 i ARM). Ova aplikacija predstavlja korak naprijed ka poboljšanju iskustva korisnika Windows-a i olakšava održavanje sistema u optimalnom stanju.