Nova društvena mreža ne dozvoljava pisanje

Još jedna društvena mreža mogla bi da postane planetarno popularna. Nazvana je AirChat.

Ona je specifična po tome što ne nudi opciju pisanja poruka i statusa, nego korisnici moraju da govore i da slušaju tuđe glasovne poruke. Dakle, kod AirChat-a, umjesto da napišete post, moraćete da ga izgovorite. Osnivači platforme naveli su da su na ovu ideju došli nakon što su zaključili da i pored višegodišnje komunikacije sa mnoštvom ljudi putem društvenih mreža većini njih nikada nisu čuli glas.

Zato aplikacija AirChat pruža utisak kao da zaista razgovaramo jedni sa drugima. Na taj način mnogo bolje možemo pokazati i svoje emocije i raspoloženja. Objavljivanje glasovnih postova nije tako strašno kako se može činiti kada o tome razmišljamo. Mreža nudi mogućnost da izbrišemo snimljeni sadržaj prije objave i pokušamo ponovo.

Ova platforma odlična je za one koji i inače praktikuju da šalju glasovne poruke i koji nisu ljubitelji pisanja, kao i za autore podcasta.

Ukoliko ste u društvu, na sastanku…i niste u mogućnosti da slušate glasovne statuse, AirChat ima i mogućnost da ih pretvara u tekst, tako da možete pročitati ono što je neko izgovorio.
Kao i kod drugih društvenih mreža, korisnici mogu objavljivati statuse, lajkovati tuđe objave i međusobno komunicirati, samo bez pisanja.