“Neustrašiva”- krimi drama koja se pamti

Neustrašiva (u originalu “The Brave One”) je odlična krimi drama zbog svojih kompleksnih likova, emotivne dubine i napetosti, uz vrhunsku glumačku izvedbu Jodie Foster.

Jodie Foster glumi Ericu Bain, voditeljku njujorške radijske emisije čiji se život iz temelja mijenja nakon okrutnog napada u kojem je poginula i ljubav njenog života. Njeno je tijelo načeto, a njen osjećaj sigurnosti nepovratno je izgubljen. Sada, kada njen strah od voljenog grada postaje previše snažan, ona se naoruža… 

Kad Erica prvi put upuca nekog, riječ je o čistom zakonu preživljavanja, a poslije se strah koji je nekad osjećala pretvorio u nešto drugo. I dok priča o nepoznatom osvetniku pogađa Njujork, detektiv Sean Mercer (Terence Howard, nominovan za Oscara) skuplja ključne dokaze. Erica se mora suočiti sa tim da ju je njena potraga za pravdom pretvorila u ono čega se bojala.

Film istražuje duboke emocionalne i moralne dileme glavnih likova. To čini priču intrigantnom i omogućava gledaocima da se povežu s likovima na dubljem nivou. Ima i napetu radnju i iznenađujuće zaplete koji održavaju gledaoce zainteresovanim tokom filma.

Režiju filma potpisuje Neil Jordan, koji je poznat po radu na krimi dramama. Njegova vještina u stvaranju napetih scena i karakterizaciji likova doprinosi kvalitetu filma.

Ovaj film možete pogledati u petak u 23.40 časova na Superstar TV.