Naučite tehnologije, tehnike i pravila dizajniranja za praktične i lijepe aplikacije

Dizajnirajte vlastitu aplikaciju uz pomoć još jednog webinara koji za vas prepremaju m:tel i Logosoft

Do 5. februara možete da pošaljete prijavu za još jedan online kurs koji za vas donose m:tel i Logosoft.

Ukoliko ste se nekada zapitali zašto vam je neki proizvod ugodan za korištenje, dok na nekoj drugoj web stranici ili aplikaciji nikada ne možete pronaći ono što tražite, ovaj kurs će vam pomoći da saznate koje su to razlike dobrog korisničkog iskustva. Kurs “UX/UI Design – Dizajnirajte vlastitu aplikaciju”, pripremiće vas za drugačiji način razmišljanja. Naučićete kako ostvariti najbolje korisničko iskustvo vaših klijenata korištenjem svih relevantnih tehnika.

Na kursu će se govoriti o alatima koji se koriste u istraživanju i planiranju dizajna aplikacije, načinima testiranja dizajna, ali i o nekim aksiomima i nepisanim pravilima, odnosno iskustvima iz industrije, i pozitivnoj praksi. Naučićemo šta je User Experience, a šta User Interface, koje su razlike, i zašto su dio iste oblasti. Nakon toga ćemo pojedinačno obraditi oba ova pojma i pričati o tehnikama i alatima koji se koriste za jedan, odnosno drugi. Biće govora i o Balsamic Mockups 3 i Adobe XD software-u za UX i UI dizajn. I na kraju, obradićemo napredne alate za animaciju i interaktivnost prototipa.

Vrijednost kursa “UX/UI Design – Dizajnirajte vlastitu aplikaciju” je upravo u tome što nije primjenjiv samo na dizajn digitalnih proizvoda, već na cijeli svijet koji nas okružuje, kao i na način pristupa radu. Ovim kursom nećete dobiti samo znanje koje je primjenjivo isključivo na specifično područje i određene programe, nego ćete naučiti gledati svijet drugačijim, analitičkim pristupom koji je primjenjiv na sve aspekte života.

Za kurs se mogu prijaviti svi zainteresovani, bez obzira na ranije iskustvo u domenu dizajna, a koji žele ući u svijet razvoja mobilnih i desktop aplikacija ili jednostavno žele da svom dizajn timu bolje predstave svaku ideju neke zamišljene aplikacije.

Početak kursa: 09. februar 2021.

Trajanje i održavanje kursa: online, utorkom i četvrtkom od 17:30 do 20:00 časova (20 sati) Cijena: 500,00 KM + PDV

Cijena: 500,00 KM + PDV                                                                          

Rok za prijavu: 05. februar 2021. godine, putem e mail adrese ict@mtel.ba

Više informacija potražite ovdje.