Najljepši dio proljeća u znaku Đurđevdanskog festivala

Nastavlja se tradicionalno prijateljstvo festivala dječije pjesme i kompanije m:tel

Za djecu i sve odrasle koji su sačuvali dijete u sebi, Đurđevdanski festival dječije pjesme uvijek je poseban događaj. Ove godine stručna komisija izabrala je 24 izvođača iz Letonije, Rusije, Bugarske, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i BiH, a publika će biti u prilici da čuje 18 kompozicija koje će premijerno biti izvedene u Banjaluci.

Kompanija m:tel je i ove godine ponosni prijatelj najpoznatijeg festivala dječije muzike u regionu. Ovaj festival je već 28 godina sjajna prilika za druženje i prve muzičke korake, ali ima i značajnu obrazovnu ulogu: neke kompozicije iyvedene na ovom festivalu našle su svoje mjesto u udžbenicima muzičke kulture za osnovne škole.

Đurđevdanski festival je prevazišao granice i otvorio vrata kulturnoj saradnji na širokom internacionalnom planu. Iz cijele Evrope, pa čak i s drugih kontinenata, u Banjaluku su stizali mali izvođači i autori pa se dobar glas o festivalu pronosio širom svijeta.

Najljepše dječije pjesme donijeće radost i ovog proljeća, Đurđevdanci se vraćaju u Banjaluku, ovoga puta uživo iz RTRS studija. Pratite ih 13. maja od 20 časova i 15 minuta na RTRS kanalu.