Najbolje ideje ulaze u novi ciklus m:tel Playground izazova

Razrada ideja, edukacija uz mentorstvo, razmjena znanja i iskustava, sljedeća su faza ovogodišnjeg m:tel Playgrounda.

Playground IoT izazov predstavlja program takmičarskog tipa namijenjen fizičkim licima okupljenim u timove, koji za cilj ima izradu hardversko-softverskih rješenja sa praktičnom upotrebnom vrijednošću koristeći IoT tehnologiju.

Digitalizacija društva iz oblasti energetske efikasnosti, saobraćaja, poljoprivrede i  uštede resursa bile su teme oko kojih su se proteklog mjeseca razvijale ideje inovativnih i kreativnih osoba iz cijele BiH. Od 1. do 30. juna bio je otvoren poziv za prijavu ideja za ovogodišnji m:tel IoT izazov koje su stigle iz gotovo svih krajeva BiH. Tim sastavljen od stručnjaka iz kompanije m:tel i ICT Hub-a, odobrao je devet ideja  koje su dostavili timovi iz Srpca, Banjaluke, Zavidovića, Donjeg Vakufa, Travnika, Mostara, Sarajeva, Prijedora, Bijeljine i Brčkog.

Timove u sljedećoj fazi ovog programa  očekuju profesionalno mentorstvo i edukacija, kako bi svoje ideje doveli do gotovih i primijenjljivih rješenja i takmičaraskog dijela programa u kojem mogu da osvoje jednu od vrijednih novčanih nagrada.

A sve ostale željne novih znanja i vještina kada su u pitanju startap programi i IoT pametna  rješenja pozivamo da redovno prate stranicu playground.mtel.ba i m:tel FB te da ne propuste meetup događaje koje kompanija m:tel i ICT Hub planiraju u narednom periodu.