Na Instagram-u je moguće razgovarati sa vještačkom inteligencijom

Na Instagram-u, popularnoj Meta-inoj aplikaciji, moguće je komunicitari sa botovima zasnovanim na vještačkoj inteligenciji, odnosno koristiti njihovu pomoć.

AI Chat je trenutno dostupan u mobilnoj aplikaciji za Android i iOS, a način pokretanja je jednak na svim uređajima. Iako AI može biti od velike koristi, treba imati na umu da informacije koje daje ne moraju uvijek biti tačne.

Evo kako da pokrenete AI Chat na popularnoj društvenoj mreži:

Na mobilnoj aplikaciji Instagram kliknite na Message u gornjem desnom uglu, a potom i na ikonicu olovke i papira za izradu poruke. Tada bi se trebalo pojaviti Create an AI chat, gdje klikom na strelicu sa desne strane otvarate više mogućnosti za razgovor sa vještačkom inteligencijom.

Na primjer, ako vam je zabava na umu, izaberite Dungeon Master za stvaranje avanturističke priče ili Cartera koji nudi savjete za “dejt” sa potencijalnom srodnom dušom. Informacije i odgovore na pitanja dobićete i od bota Meta AI.

Razgovor se pokreće klikom na ikonicu bota kojeg odaberete. Odmah ćete dobiti mogućnost da postavite pitanje ili izaberete neko od ponuđenih, a nakon što vam stigne odgovor i vi možete odgovoriti na tu poruku, što se pretvara u pravi razgovor.

Ukoliko biste voljeli da bolje upoznate bota možete to da učinite klikom na sličicu u gornjem desnom uglu. To vam otvara mogućnost da dijelite razgovor sa drugima ili da zapratite Instagram profil bota.

Make Use Of navodi da, iako izbrisani razgovor sa botom zauvijek nestaje, treba imati na umu da postoji mogućnost da on i dalje bude dostupan Meta-i, pa oprez prilikom dijeljenja važnih informacija nikada nije na odmet.