m:tel uručio stipendije 11. generaciji studenata

Jedanaestu godinu zaredom kompanija m:tel dodijelila je, 26. februara u Banjaluci, stipendije istaknutim studentima elektrotehničkih fakulteta u BiH.

 Nova generacija studenata i ove godine dobila je priliku da ponese titulu m:stipendiste. A, šta to zapravo znači, najbolje govore podaci da je kroz ovaj program prošlo više od 200 studenata tokom 10 prethodnih godina, te da su mnogi od njih sada dio kompanije m:tel kao zaposleni stručnjaci iz oblasti koju su izučavali tokom studija.

Na konkurs za izbor m:stipendista 11. generacije, koji je objavljen u novembru prethodne godine, prijavilo se 29 studenata fakulteta elektrotehnike iz Banjaluke, Istočnog Sarajeva i Tuzle. Odabranih 15 studenata primaće stipendiju od 300 KM do kraja prvog ciklusa studija, a stekli su i pravo na obavljanje stručne prakse u trajanju od mjesec dana u kompaniji m:tel.

Stipendije su, uz poštovanje epidemioloških mjera, studentima dodijeljene 26. februara 2021. godine u poslovnoj zgradi m:tel-a, a to je ujedno bila i prilika da se oni ukratko upoznaju sa radom kompanije, programom stručne prakse, ali i svim povoljnostima koje imaju kao m:stipendista.

„Naročito nam je zadovoljstvo i ove, kao i svake prethodne godine, dodijeliti stipendije, ugostiti i poželjeti dobrodošlicu našim novim stipendistima. Ovaj program nije samo finansijska podrška najboljim studentima u BiH, nego je mnogo više od toga. To je način da se ovi mladi ljudi nagrade za svoja dosadašnja postignuća, te da im se pruži podrška na putu ka još boljim rezultatima u budućnosti. Potvrda toga je i sjajan program m:tel stručne prakse na koju svi stipendisti imaju pravo, a u trajanju do čak mjesec dana, uz punu podršku stručnog mentora. Treba napomenuti da sve troškove smještaja u Banjaluci tokom trajanja prakse snosi kompanija, te da studenti imaju pravo da sami, prema svojim interesovanjima, biraju organizacionu cjelinu, odnosno oblast stručne prakse“, naglašava Milica Kondić, portparol kompanije m:tel. 

Kao lider u oblasti telekomunikacija u BiH, te kompanija koja u stopu prati svjetske najmodernije zahtjeve u ovoj oblasti, m:tel svojim stipendistima nudi pristup najsavremenijim tehnologijama, kako bi im ubrzala i olakšala put od teorije do praktične primjene usvojenih znanja.