m:tel ugostio prethodnu generaciju pobjednika App takmičenja

U prostorijama kompanije m:tel u Banjaluci upriličena je dodjela nagrada pobjednicima trećeg ciklusa App takmičenja – timu iz Gimnazije Banjaluka.

Prethodna generacija takmičara, pobjednika na Regionalnom App takmičenju održanom u martu 2020. godine u Banjaluci, osvojila je nagradno putovanje na veliku evropsku IT konferenciju, kao i njihovi prehodnici iz prvog i drugog ciklusa takmičenja. Situacija s pojavom virusa korona je, nažalost, spriječila gimnazijalce da otputuju na studijsko putovanje u Portugal. Iako je u pitanju bila viša sila, te bez obzira na uplaćene vaučere za realizaciju putovanja, kompanija m:tel nije ostavila ni pobjednike treće generacije bez nagrada.

Stoga su predstavnici kompanije m:tel ugostili  banjalučke gimnazijalce koji su činili pobjednički tim – Savu Malinovića, Matiju Mirkovića i Nikolu Vujkovića, kao i njihovu mentorku prof. Danijelu Štrbac Uletilović, te im uručili vrijedne poklone – laptope i mobilne telefone.

Podsjećamo, njihova aplikacija je nosila naziv „KuMe“ (Kućni menadžer), a izdvojila se upravo po kvalitetu, ideji ali i komplikovanoj tehnologiji potrebnoj da se napravi ovakva aplikacija. Po riječima autora, aplikacija je napravljena zapravo kao sklop višenamjenskih senzora kojima korisnik vrši monitoring svog doma, a putem upravo ove aplikacije.

Gimnazijalci su i ovoga puta naglasili koliko im je značilo to što su imali mogućnost da se takmiče sa vršnjacima iz Srbije i Crne Gore, kao i BiH, te izrazili zadovoljstvo što su bili dio velikog događaja – Regionalnog App takmičenja u Banjaluci.

„Saradnja Gimnazije Banjaluka i kompanije m:tel zaista ima dugu tradiciju, pa se i danas, u posjeti ovoj kompaniji, osjećamo kao kod kuće. Svakako, želim naročito da istaknem da je ovaj čin m:tel-a, u smislu da dodijeli ovako vrijedne nagrade iako je već platila cjelokupno putovanje koje nije moglo biti realizovano, za svaku pohvalu, pa i više od toga. To je zaista najbolji primjer odnosa ove kompanije prema znanju, obrazovanju i zajednici uopšte“, rekla je ovom prilikom prof. Danijela Štrbac Uletilović.