m:tel tradicionalno podržao plivače

Za vikend, 30. aprila i 1. maja, u Banjaluci je održan XIII po redu Međunarodni plivački miting, u organizaciji Akademskog plivačkog kluba “22. APRIL”.

Međunarodna manifestacija koja je u svijetu sportskog plivanja izrasla u jedno od najvećih takmičenja u regionu, tradicionalno se organizuje u okviru obilježavanja Dana grada Banjaluka, a održava se na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci.

Zahvaljujući ovom takmičenju, u proteklih deset godina Banjaluka je ugostila više od 5.000 takmičara iz zemlje, regiona i Evrope, a ove godine okupila je 415 takmičara iz sedam država. I ovoga puta, na takmičenju su oboreni brojni nacionalni rekordi i isplivane norme za evropska i svjetska takmičenja. S tim u vezi, upravo ovo takmičenje predstavljalo je kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a isplivano je devet B normi za odlazak na ovo takmičenje u Budimpešti.  

m:tel tradicionalno podržao plivače

Promoter ovogodišnjeg takmičenja je Anja Crevar, reprezentativka Srbije i vicešampionka Evrope, a učestvovali su i osvajači svjetskih i evropskih medalja, Velimir Stjepanović i Lana Pudar, te slovenačka olimpijka Janja Šegel.

Takmičenje je održano po pravilima LEN i FINA, u skladu sa pravilima Plivačkog saveza Bosne i Hercegovine, a kompanija m:tel je pružila svesrdnu podršku i ovom važnom sportskom događaju.