Mtel podržao tenisera Marka Maksimovića

Generalni direktor kompanije Mtel, Jelena Trivan, poželjela je dobrodošlicu perspektivnom mladom teniseru u tim koji pobjeđuje

Podršku Mtela uspješnom mladom teniseru iz Doboja, Marku Maksimoviću, najavila je na današnjoj press konferenciji u Banjaluci generalni direktor ove kompanije Jelena Trivan. Ovaj prespektivni petnaestogodišnjak krenuo je putem uspjeha osvojivši sve najvažnije svjetske teniske turnire, a posljednji u nizu bio je i Masters u Monte Karlu.

Kako bi talentima, vrijednim i uspješnim mladim ljudima omogućili i olakšali nastavak profesionalne karijere, kompanija Mtel je odlučila da Marku obezbijedi novčanu podršku u vrijednosti od 20.000 KM  koja će upotpuniti njegov godišnji fond potreban za učešće na važnim i za njegovu karijeru presudnim turnirima.

Trivan je istakla da je današnji dan najbolja slika kako ona vidi Mtel: „Investicije Republike Srbije treba da se osete na svakom koraku, a korist od Mtela treba da ima svaki građanin. Drago mi je da su predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović i Grad Doboj udružili snage da podrže Marka, a videvši poziv predsednice da se u akciju podrške uključe i društveno odgovorne kompanije, mi smo odmah reagovali s ciljem da pomognemo Marku na putu do šampionskih titula. Kao kompanija koja dugo godina stoji uz najbolje sportske klubove i pojedince, ali i najvažnije kulturne institucije, zadovoljstvo nam je da smo u prilici da omogućimo Marku da ostvari snove i dostigne zvezde“.

Marko Maksimović najbolji je juniorski teniser Evrope, a godinama je prvak Republike Srpske i BiH u svom uzrastu, te član juniorske teniske reprezentacije Bosne i Hercegovine. U svom obraćanju zahvalio je na podršci koju mu je pružio Mtel, ali i svi ostali. „Ova podrška sigurno će mi pomoći u mojoj daljoj karijeri. Zadovoljstvo mi je da sam osvojio najznačajniji turnir u konkurenciji do 16 godina u Evropi. Prezadovoljan sam svojom igrom i za mene je ovo bilo fantastično iskustvo“.

Mtel podržao tenisera Marka Maksimovića

Iza uspješnih tenisera svakako stoje i oni koji svakodnevno rade sa njima na terenu. Trener Denis Spahić o Marku i njegovom profesionalnom razvoju rekao je sljedeće: „Zahvalio bih i u svoje ime na dobrodošlici u ovu veliku kompaniju. Od samog početka, Marko je pokazivao nevjerovatan talenat. Sa 10 godina postao je šampion države, a sa 12 pored šampionata države osvojio je i mnoge značajne turnire na Balkanu. Tada sam njegovom ocu rekao da se radi o jednom od najboljih igrača na svijetu. Uz naporan rad i istrajnost, ostvarili smo odlične rezultate na koje smo svi ponosni. Sada slijedi prelazak sa juniorskog na profesionalni nivo gdje takođe očekujemo veliki uspjeh“.

Marko dolazi iz porodice u kojoj se čuvaju i njeguju prave vrijednosti društva. Njegov otac koji ga podržava i prati na većini njegovih putovanja i turnira izjavio je: „Želim da zahvalim gospođi Trivan i kompaniji Mtel na podršci koja je stigla u pravi momenat. Sada nam je najvažnija podrška  kako bismo ispratili Markov profesionalni uspon. Saradnjom sa Mtelom smo ušli u klub šampiona, a kada se dva šampiona udruže rezultat je još veći i jači. Markov mir i mir našoj porodici daju njegov trener, njegovi  prijatelji, navijači, nastavnici  i zajednica. Uspjesi koje Marko ostvaruje su uspjesi svih onih dobrih ljudi koji stoje uz njega“.

Trivan je poželjela Marku dobrodošlicu u tim koji pobjeđuje i poklonila mu telefon iPhone 13 uz poruku da gdje god da se nalazi u svijetu može da pozove svoje prijatelje u kompaniji m:tel. Ona je od Marka dobila autogram koji će imati posebno mjesto u ovoj kompaniji.