m:tel podržao obilježavanje Dana sigurnijeg Interneta

Dan sigurnijeg interneta (Safer Internet Day – SID) je međunarodni dan koji se na inicijativu Evropske komisije globalno obilježava već dugi niz godina, a promovišu ga brojni akteri iz oblasti obrazovanja, zaštite djece, medija, politike i telekomunikacija.

Kao društveno odgovorna kompanija, m:tel se i ove godine nalazi na listi onih koji podržavaju obilježavanje ovog dana u BiH.

Ove godine, Dan sigurnijeg interneta obilježava se 8. februara sa sloganom „Zajedno za bolji internet“ (“Together for a better internet”) uz organizovanje takmičenja za učenike osnovnih i srednjih škola na temu sigurnosti na internetu.

Takmičenje će se sastojati od online kviza sa pitanjima vezanim za sigurno korištenje Interneta, koji će biti dostupan putem web stranice www.sigurnodijete.ba. Kviz će biti aktivan samo na dan obilježavanja SID-a, 8. februara, od 09.00 do 19.00 časova. Nakon isteka vremena, sistem aplikacije za online takmičenje će generisati pobjednike među djecom koja su tačno odgovorila na 80% i više pitanja te objaviti pobjednike i osvojene nagrade. Svi pristupi kvizu biće kodirani, u svrhu zaštite ličnih podataka djece, a pobjednici će biti objavljeni pod jedinstvenim kodom i uz navođenje škole pobjednika na web stranici Centra za sigurni Internet u Bosni i Hercegovini – www.sigurnodijete.ba, Facebook stranici Sigurno dijete, kao i stranici www.dansigurnijeginterneta.org.

Pobjednici će biti nagrađeni adekvatnim nagradama – tablet uređajem, pametnim telefonom, slušalicama, baterijama za punjenje mobilnih telefona i drugim nagradama.

Podrškom projektu bezbjednog korištenja interneta kod djece i omladine, kao i ulaganjem u sopstvene mehanizme za njihovu zaštitu u okviru modernih tehnologija, m:tel aktivno učestvuje u izgradnji bezbjednijeg i sigurnijeg društva.