m:tel podržao akciju bezbjednog korištenja interneta djece i omladine

Dan sigurnijeg interneta, koji se u svijetu i ove godine obilježava pod sloganom “Zajedno za bolji internet”,  našao je svoje mjesto u poslovnoj i razvojnoj politici m:tel-a.

Naime, kompanija m:tel i ove godine podržava projekat “Bezbjednost djece na internetu” Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Podrškom projektu bezbjednog korištenja interneta kod djece i omladine, kao i ulaganjem u sopstvene mehanizme za njihovu zaštitu u okviru modernih tehnologija, m:tel aktivno učestvuje u izgradnji bezbjednijeg i sigurnijeg društva.

Savremeni izazovi na internetu se neprekidno razvijaju, što od roditelja i nastavnika zahtijeva posvećenost u praćenju aktivnosti djece dok su na internetu. Web sajt www.djecanainternetu.com, koji je takođe dio ovog opsežnog projekta, nudi sadržaje prilagođene djeci, ali i roditeljima i nastavnicima. Ova tematika je popularizovana i na društvenim mrežama i periodično će biti dopunjavana novim saznanjima i iskustvima.

Pomenuti web sajt je razvio i edukativne sadržaje za djecu i omladinu, koji se na jednom mjestu i sa nekoliko klikova mogu informisati o aktuelnostima, izazovima i opasnostima koje donosi novo digitalno doba. Podizanje svijesti o mogućnosti zloupotrebe djece i mladih putem informacionih i komunikacionih tehnologija ostaje jedna od misija i vizija m:tel-a u 21. vijeku.

S tim u vezi,  m:tel je, između ostalog, u okviru svoje ponude IPTV-ja svim korisnicima potpuno besplatno ponudio i funkcionalnost – Dječija TV, koja obezbjeđuje posebno odabrane sadržaje primjerene uzrastu djece, mogućnost ograničenja vremena koje roditelj odredi za provođenje djece ispred TV ekrana i poseban PIN kod za ulazak, odnosno izlazak iz okruženja Dječije TV.

Aktivacija i podešavanja Dječije TV je jednostavna, uz pomoć daljinskog upravljača, odlaskom u glavni meni IPTV-ja.