Mtel nastavlja sa donacijama paketa za najugroženije

Donacijama paketa hrane i higijenskih proizvoda za ugrožene kategorije stanovnika, Mtel nastavlja aktivnosti u okviru projekta „Niste sami, imate prijatelje“, koji je započeo u prethodnoj godini.

Tim povodom, predstavnici kompanije Mtel posjetili su Centar za socijalni rad opštine Vukosavlje, kao i Crveni krst MZ Borik u Banjaluci.

U ovoj humanoj posjeti Vukosavlju, odnosno Centru za socijalni rad u ovoj opštini, bila je i direktorka kompanije Mtel Jelena Trivan, koja je tom prilikom izjavila: „Akciju ’Niste sami, imate prijatelje’, nastavljamo u Vukosavlju, gde smo pomogli Centru za socijalni rad, odnosno socijalno ugroženim korisnicima ovog kraja. Vremena su teška za sve danas, a naročito za ljude bez zaposlenja koji žive u teškim socijalnim uslovima i ovo je pravi trenutak da Mtel pojača  svoju akciju ’Niste sami’, da se nađe na terenu, svuda gde je ljudima pomoć potrebna. Čini mi se da će u narednim vremenima biti potrebno još više ovakvih aktivnosti i da ćemo mi biti još angažovaniji. Drago mi je što smo ovim ljudima danas uneli malo nade da neko brine za njih na svakom mestu, gde god da žive.“

 

Direktorka Centra za socijalni rad opštine Vukosavlje Tanja Prnjić je izrazila zahvalnost kompaniji Mtel na iskazanoj solidarnosti i humanosti. „Pokazali su da su izuzetno društveno odgovorna kompanija. S obzirom na veliki rast cijena kojoj svjedočimo iz dana u dan, ova donacija će itekako dobro doći našim korisnicima. Mi se nadamo da ćemo i u budućnosti ostvarivati dobru saradnju sa Mtel kompanijom“, rekla je direktorka Centra Tanja Prnjić.

Za korisnike Crvenog krsta Mjesne zajednice Borik u Banjaluci, kako kažu predstavnici ove ustanove, pomoć u vidu hrane i sredstava za higijenu neophodna je kako bi ljudi mogli da prežive. Paketi koje su u Crveni krst donijeli predstavnici kompanije Mtel, namijenjeni su upravo siromašnim i teže bolesnim kategorijama stanovništva ove mjesne zajednice. Mitar Medović, predsjednik Mjesne organizacije Crvenog krsta MZ Borik, kao najstariji humanitarac koji i u 97. godini pomaže drugima, ovom prilikom naglasio je važnost pomaganja socijalno ugroženoj kategoriji stanovništva. „Zahvaljujem kompaniji Mtel što ste prepoznali moj radi i niste oklijevali ni minuta da pomognete ovim starim, bolesnim i iznemoglim ljudima. Nećemo vam to zaboraviti ni ja ni ovi ljudi, jer vi niste nikad zaboravili da pomažete drugima. Svi znamo da ste kompanija koja pomaže, svuda, svima, širom RS i BiH, dajete veliki doprinos u pomaganju ovom narodu“, rekao je Mitar Medović i dodao: „Ja vam odajem najveće priznanje kao najstariji humanitarni radnik. Nastavite tako kako znam da ste radili do sada, kako radite i evo sada. Želio bih da budete primjer drugima, i da drugi vide kako vi pomažete nemoćnima. Jer, dobročinstvo se uvijek vrati dobrim“.

Kako su naveli iz ove kompanije, projekat „Niste sami, imate prijatelje“ za cilj ima upravo pomoć ’običnom čovjeku’, najugroženijim kategorijama, onima kojima životne okolnost nisu bile naklonjene.