m:tel i Đurđevdanski festival: Tradicionalno prijateljstvo se nastavlja

Ukoliko imate mališane ili ako ste i sami odrastali uz Đurđevdanski festival, te želite da se prisjetite dječijih i tinejdžerskih dana, rezervišite petak, 14. maj, u 20 časova za program RTRS-a, jer ćete moći uživati u ovogodišnjem izdanju festivala.

Ovogodišnji, 27. po redu Đurđevdanski festival biće održan u online formatu, gdje će se svi učesnici, putem neke od internet platformi, uživo uključiti u televizijski prenos.

Šesnaest novih kompozicija, u vidu spotova specijalno snimljenih za festival, biće premijerno emitovane u emisiji. A predstaviće se 23 izvođača iz Rusije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Za tradicionalnu nagradu publike, ove godine možete glasati putem „lajkova“ na fejsbuk stranici Festivala, a izvođači pjesme koja bude imala najviše glasova od kompanije m:tel će na poklon dobiti tablet računare.

Za ovaj dječiji festival u proteklom periodu napisano je više od pet stotina kompozicija. Kompozicije i soliste biraju stručne selekcione komisije. A od početka festivala postavljeni su visoki profesionalni standardi kojima se komisija vodi prilikom odabira kompozicija i izvođača. Kompozicije se, prema glasovnim mogućnostima i karakteru dodjeljuju malim solistima.