m:tel donirao vakcine protiv sezonskog gripa Institutu za javno zdravstvo RS

Nizu aktivnosti koje je ove godine kompanija m:tel sprovela u pravcu pomoći zdravstvenim institucijama u borbi protiv pandemije virusa korona, krajem godine pridružila je i donaciju vakcina protiv sezonskog gripa, kao još jedne preporučene mjere prevencije za medicinsko osoblje, starije osobe, kao i one koji zbog postojećeg zdravstvenog stanja predstavljaju rizičnu grupu za obolijevanje od gripa.

Nakon što je za svoje zaposlene obezbijedila vakcinaciju protiv sezonskog gripa, kompanija m:tel je odlučila da pokloni i 590 doza ovih vakcina Institutu za javno zdravstvo RS, kako bi se što više ljudi zaštitilo od virusnih infekcija ovog tipa, što je naročito važno u vremenu pandemije virusa korona. 

Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS, zahvalio je kompaniji m:tel na doniranim vakcinama, koje će Institut, kako je rekao, iskoristiti za vakcinaciju osoba koje su smještene u domovima za starija lica i u drugim ustanovama socijalnog zbrinjavanja.

„Starije osobe spadaju u rizične kategorije građana kojima se svakako preporučuje vakcinacija protiv gripe, pogotovo sada u vrijeme epidemije virusa korona, kada je moguć veći rizik od težih oblika bolesti ukoliko osoba oboli od oba virusa istovremeno. Hvala kompaniji m:tel što je prepoznala vakcinaciju kao najefikasniju mjeru prevencije gripa“, istakao je Zeljković.

Kompanija m:tel u okviru svog društveno odgovornog poslovanja nastoji da u svakom trenutku bude pomoć i podrška zajednici u kojoj posluje, te da adekvatno odgovori na njene potrebe i prioritete, naročito u izazovnim vremenima i situacijama.