m:tel donirao televizore OŠ „Branko Radičević“ u Banjaluci

U okviru svog društveno odgovornog poslovanja, kompanija m:tel nastavlja da pomaže obrazovnim ustanovama, kako je to činila i do sada. Ovoga puta, Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Banjaluci donirala je televizore.  

Generalna direktorka kompanije m:tel Jelena Trivan posjetila je Osnovnu školu „Branko Radičević“ u Banjaluci, 4. maja ove godine, te je tom prilikom uručila poklon m:tel-a ovoj školi – televizore potrebne za kvalitetnije izvođenje nastave.

m:tel donirao televizore OŠ „Branko Radičević“ u Banjaluci

„Nema uspešne države koja ne ulaže u obrazovanje, zato mi ulažemo u stipendije, školovanje, opremanje školskih ustanova. Moramo učiniti sve da ljudima bude dobro, školski uslovi za decu pristojni, da bi ostali ovde. Činjenica da ova škola ove godine upisuje devet odelenja prvaka, u situaciji kad se suočavamo sa padom nataliteta, za mene je najlepša i najvažnija vest. Zbog toga mi je još veće zadovoljstvo što smo izabrali upravo ovu školu da joj pomognemo kao kompanija“, rekla je Trivan.      

m:tel donirao televizore OŠ „Branko Radičević“ u Banjaluci

Prilikom ove posjete, zajedno sa kolegama iz kompanije, ona je obišla prostorije škole, a direktor ove školske ustanove Siniša Rendić je objasnio da su se za pomoć u nabavci televizora obratili m:tel-u upravo zato što je poznat kao kompanija koja na sve moguće načine podržava obrazovanje.

„Osnovna škola ‘Branko Radičević’ osnovana je prije više od 60 godina. Ujedno, riječ je o najmnogobrojnijoj školi u Republici Srpskoj. Nedavno je renovirana i proširena sa osam novih učionica koje su uveliko olakšale rad i učenje za više od 1.850 učenika i 75 odjeljenja koliko ih broji škola. Zahvalni smo direktorki Trivan i m:tel-u što su nam ovom donacijom pomogli da opremimo učionice televizorima, koji omogućuju adekvatniju realizaciju nastave iz svih nastavnih predmeta“, rekao je Siniša Rendić i dodao da je ponosan na đake ove škole koji svake godine postižu značajne rezultate na takmičenjima iz svih predmeta, te da će upravo ovi televizori obezbijediti stimulativne uslove za rad učenika.   

m:tel donirao televizore OŠ „Branko Radičević“ u Banjaluci

Kao dobri domaćini, zahvalni za podršku koju su dobili od kompanije m:tel, direktorki Trivan ovom prilikom uručili su poklon. Naime, Anastasija Višekruna, učenica 9. razreda ove škole, poklonila joj je svoj likovni rad na temu prijateljstva.

„Ovo je najlepši poklon koji sam mogla da dobijem, zato što je njegova vrednost neprocenjiva. Zato što je na njega preslikano čisto dečije srce“, rekla je Trivan, zahvalivši učenici, kao i nastavnicima i direktoru ove škole.