Motorola Razr 2023 stiže uskoro

Iako se vjerovalo da Motorola Razr 2023 neće stići na tržišta prije ljeta, izvršni direktor kompanije Lenovo, u čijem je posjedu Motorola, najavio je da bi se to moglo dogoditi uskoro.

Podsjećamo, Razr 2022 stigao je u avgustu 2022. godine, tako da se spekulisalo da bi i model 2023 mogao stići u istom mjesecu ove godine. Ipak, te sumnje poljuljao je CEO kompanije Lenovo Yang Yuanqing, koji je u intervjuu za CNBC naveo da će novi Motorola-in telefon na preklop biti predstavljen ubrzo.

I pored toga što se ta informacija može smatrati zvaničnom, mediji prenose da im sve to zvuči prebrzo, da u periodu kraćem od godinu dana kompanija izbaci dva tako moćna uređaja. Ipak, sve je moguće.

Pošto još nema informacija o tome koliko će koštati novi telefona, očekuje se da u tome bude sličan svom prethodniku, modelu Motorola Razr 2022, čija je početna cijena iznosila oko 1.155 dolara.

Informacije koje cure iz kompnije govore da će Razr 2023 biti “puno bolji” od uređaja Razr 2022, te da se poboljšanja najviše odnose na preklopni mehanizam i aplikacije.

Podsjećamo, tipster Evan Blass objavio je rendere telefona Motorola Razr 2023 prema kojima će spoljni ekran biti rekordnih dimenzija. Sudeći prema fotografijama, on će zauzimati cijeli prednji dio telefona. Ukoliko novi uređaj zaista bude imao tako impresivan ekran, postaće ozbiljna konkurencija telefonima na preklop kompanije Samsung, koji su u tom segmentu glavni na tržištu.

Pošto je prvi preklopni pametni telefon u istoriji bio model Razr iz 1996. godine, upravo kompanije Motorola, nije nemoguće da ponovo u tom segmentu pomjere granice.