Male olimpijske igre Republike Srpske u organizaciji plivačkog kluba “Olymp”

Eksperimentalnim takmičenjem u plivanju i vaterpolu ovog vikenda je u Banjaluci otkrivena nova dimenzija školskog sporta

Plivački klub “Olymp” Banja Luka i Grad Banja Luka uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske te prijateljsku podršku kompanije m:tel, proteklog vikenda u Banjaluci organizovali su sportski događaj “Male olimpijske igre Republike Srpske”.

Svake školske godine realizuje se niz značajnih aktivnosti kako bi školski sport u Republici Srpskoj bio što organizovaniji i masovniji, a sve u cilјu fizičkog angažovanja učenika i stvaranja navike za redovnim bavlјenjem fizičkim aktivnostima. Jedan od prioritetnih projekata upravo je projekat pod nazivom “Male olimpijske igre Republike Srpske”, koje su primjer uklјučivanja velikog broja učenika u školske sportske aktivnosti.

Male olimpijske igre Republike Srpske u organizaciji plivačkog kluba “Olymp”

Školski sport u Republici Srpskoj učenicima nudi mogućnost da se okušaju u sportovima koji im prije nisu bili dostupni, kao i da prošire znanja i interesovanja kroz takmičarske, organizacione ili navijačke aktivnosti na više nivoa takmičenja, a dostupan je najširim masama. Fantastičan odaziv, odlična atmosfera na tribinama, osmjesi učenika i nastavnika govore da je ispunjen jedan od ciljeva projekta, a to je ponuditi učenicima širi dijapazon sportova u kojima mogu učestvovati i iskazati svoje afinitete.

Kompanija m:tel i ovog puta s ponosom je učestvovala u manifestaciji koja za cilj ima razvoj sporta i promociju zdravog odrastanja.