m:agazin – AI alati stižu na Instagram, biramo 10 najboljih 

Vještačka inteligencija (Al) donijela je revoluciju u svijet društvenih medija, posebno kada je riječ o Instagram marketingu.

Pružajući inovativna rješenja, AI je omogućio korisnicima optimizaciju njihovih Instagram strategija i postizanje izvanrednih rezultata. Od kreiranja sadržaja do analize publike, AI alati su transformisali i način na koji pristupamo Instagram marketingu, čime pomažu korisnicima u uštedi vremena i povećanju efikasnosti u postizanju izvrsnih rezultata.

U ovom članku predstavićemo deset platformi koje nude najbolje alate temeljene na vještačkoj inteligenciji za Instagram. Među njima su Upleap, Otter.ai, Cortex, RiteTag, TubeBuddy, QuillBot, Content Studio, HelloWoofy, Flick i Keyframes Studio

Upleap

Upleap je onlajn platforma za upravljanje Instagramom koja pruža usluge rasta i povećanja angažmana na Instagramu. Nudi korisne alate za poboljšanje prisutnosti na Instagramu, kako pojedincima tako i kompanijama. Njegova prednost leži u ciljanom rastu broja pratilaca, gdje Upleap pomaže korisnicima da se povežu s relevantnom publikom koja će biti zainteresovana za njihov sadržaj. Osim toga, Upleap nudi usluge za povećanje angažmana na Instagram objavama, čime se proširuje vidljivost i publika. Takođe, dolazi s analitičkom kontrolnom tablom, koja korisnicima pruža uvid u njihovu aktivnost. Cijena usluge iznosi 69 dolara mjesečno, dok Pro verzija košta 119 dolara mjesečno, a Premium verzija 239 dolara mjesečno. Prije nego što odaberu paket, korisnici imaju besplatan probni period koji traje deset dana.

Otter.ai

Otter.ai je alat za transkripciju temeljen na vještačkoj inteligenciji, koji može biti koristan Instagram korisnicima. Pruža automatsku transkripciju audio i video sadržaja u tekst, olakšavajući dodavanje titlova ili sažetaka uz objave. Takođe, omogućava pretragu ključnih riječi unutar audio i video datoteka, što je praktično za pronalaženje relevantnih dijelova sadržaja. Otter.ai podržava i saradnju među korisnicima, što je pogodno za timski rad.

Cortex

Cortex nudi AI rješenja za pomoć Instagram korisnicima u optimizaciji kreiranja sadržaja, zakazivanju objava i praćenja performansi.Ističe se po jednostavnom upravljanju i kreiranju Instagram objava. Korisnici mogu planirati i kreirati svoje postove sa fotografijama, videima i opisima te dobiti pregled kako će izgledati na profilu prije objave. Takođe, omogućava zakazivanje objava radi bolje vidljivosti i interakcije. Tu je i alat za optimizaciju heštegova, kao i moćna analitika o rastu broja pratilaca, angažmanu i performansama objava. Cortex se može isprobati besplatno.

RiteTag

RiteTag je platforma s alatima temeljenim na vještačkoj inteligenciji, korisnim za Instagram korisnike koji žele optimizovati upotrebu heštegova i poboljšati dosege i vidljivost svojih objava. Ključna alatka je mogućnost predlaganja heštegova, koja koristi napredne algoritme i analizu podataka kako bi generisala relevantne i popularne heštegove na temelju korisničkog unosa. Ovo pomaže korisnicima da pronađu prave heštegove za svoj sadržaj, što poboljšava vidljivost I interakciju s publikom. Takođe, nudi analitiku i praćenje performansi heštegova te praćenje popularnosti i angažmana relevantnih heštegova tokom vremena. RiteTag-ovi alati pomažu Instagram korisnicima da optimizuju strategije za heštegove i poboljšaju vidljivost i angažman. Platforma se može isprobati besplatno.

TubeBuddy

TubeBuddy je platforma koja koristi vještačku inteligenciju za optimizaciju performansi videa. Njegova AI funkcija pretraživanja ključnih riječi pomaže korisnicima da pronađu najbolje ključne riječi za optimizaciju naslova, opisa i oznaka svojih videa. Takođe, pruža detaljne analize o pregledima, angažmanu i publici.Platforma ima alat za A/B testiranje različitih elemenata videa. Cijene počinju od šest dolara mjesečno za Pro verziju i 26,39 dolara za Legend. Prilagođene cijene dostupne su za kompanije.

QuillBot

QuillBot je onlajn alat za pisanje uz pomoć vještačke inteligencije koji nudi niz funkcija za poboljšanje vještina pisanja i kvaliteta sadržaja. Korisnicima može koristiti pri stvaranju opisa i drugih pisanih sadržaja za Instagram.Ključna osobina QuillBota je njegov AI alat za parafraziranje. Ovaj alat koristi sofisticirane algoritme kako bi preformulisao rečenice zadržavajući njihovo izvorno značenje. To može biti korisno za Instagram korisnike pri kreiranju privlačnih i sažetih opisa. Korištenjem QuillBot[1]ovog alata za parafraziranje korisnici mogu poboljšati čitljivost svojih opisa i efikasno prenijeti svoju poruku. QuillBot takođe nudi alat za provjeru gramatike i pravopisa.  Osnovni plan je besplatan, dok cijena Premium plana počinje od 8,33 dolara mjesečno.

Content Studio

Content Studio koristi AI za pružanje različitih alata Instagram korisnicima. Omogućava upravljanje sadržajem, unapređivanje strategije na društvenim mrežama i povećanje interakcije s publikom. Planiranje i zakazivanje Instagram objava olakšano je putem platforme. AI omogućava identifikaciju optimalnog vremena za objavu poboljšavajući time izloženost sadržaja. AI alat za otkrivanje sadržaja pomaže korisnicima da pronađu relevantne informacije za svoje profile analizirajući velike količine podataka i trendova. Platforma nudi besplatan probni period od 14 dana, a cijene paketa variraju od 25 do 99 dolara mjesečno.

HelloWoofy

HelloWoofy je svestrana platforma za upravljanje društvenim medijima koja koristi AI alate kako bi pomogla korisnicima na Instagramu u kreiranju i optimizaciji njihovog sadržaja. Jedna od njegovih ključnih prednosti je AI alat za kreiranje sadržaja koji analizira obimne količine podataka kako bi generisao kreativne ideje za objave. To pomaže korisnicima da brzo stvore privlačne opise i ubjedljive postove za svoje Instagram profile štedeći vrijeme i podižući kvalitet sadržaja. Cijene planova variraju, počevši od 99 dolara godišnje za osnovni plan, preko 149 dolara za plan Essentials, 249 dolara za napredni plan, do 699 dolara za poslovni plan. Takođe, postoji Enterpriseplan po cijeni od 1.999 dolara godišnje.

Flick

Flick je napredna platforma za upravljanje društvenim medijima koja koristi vještačku inteligenciju kako bi pružila moćne alatke posebno dizajnirane za korisnike Instagrama. Jedna od AI alatki koju Flick nudi je napredni generator oznaka. Koristeći AI algoritme, ovaj alat pruža korisnicima pametne preporuke za relevantne i efikasne oznake. Platforma takođe nudi AI alat za planiranje i zakazivanje sadržaja. Ovaj alat koristi AI algoritme za analizu optimalnog vremena za objavljivanje. Ova AI alatka takođe omogućava pojedincima dublje razumijevanje njihove publike putem prikupljanja i analize podataka o rastu broja pratilaca, stopama angažmana, dosegu i impresijama. Cijene se kreću od 11 funti mjesečno za Solo, 24 funte za Pro, i 55 funti za agencijski paket. Takođe, pruža besplatan sedmodnevni probni period.

Keyframes Studio

Keyframes Studio je platforma za kreiranje i uređivanje video-sadržaja prilagođenog društvenim medijima, posebno Instagramu. Pruža jednostavan uređivač videa, predloške za Instagram i medijsku biblioteku. Platforma takođe nudi niz prijedloga za video-zapise dizajnirane za Instagram, što omogućava korisnicima brzo kreiranje videa sa grafikama visokog kvaliteta, tranzicijama i animacijama profesionalnog izgleda.Cijene su devet dolara za Starter paket, 15 dolara za Professional, a prilagođene su cijene za preduzeća

U ovom članku istražili smo nekoliko naprednih aplikacija vještačke inteligencije koje pružaju korisne prednosti i funkcionalnosti za unapređenje korištenja Instagrama. Ove aplikacije koriste AI tehnologiju kako bi pružile korisnicima kreativna rješenja i efikasne procese, omogućavajući im da efikasnije generišu, optimizuju i upravljaju svojim Instagram sadržajem. Iako ove AI tehnologije pružaju korisnu podršku, važno je zapamtiti da njihova efikasnost zavisi od znanja korisnika o ciljnoj publici i primjeni taktičkih marketinških strategija. Međutim, razvoj AI tehnologije nesumnjivo je poboljšao produktivnost i efikasnost korisnika na Instagramu.

Ovaj tekst autorki Lane Ostojić i Gorane Jović Rajke, ali i brojne druge zanimljive sadržaje, možete pronaći u novom broju m:agazina.