Legendarna igra The Sims dobija konkurenciju 

Paradox Interactive će krajem ljeta lansirati igru Life by You, čiji je koncept vrlo sličan igri The Sims.

Kako navode iz kompanije, Life by You, koja nudi simulaciju modernog života, igračima će omogućiti da “dizajniraju i žive živote ljudi koje stvaraju u otvorenom svijetu igara, u kojem je sve moguće prilagoditi svojim potrebama”.

Mediji prenose da će, i pored toga što je Live by You veliki konkurent igri The Sims, razlike među njima biti velike.

Kao što smo pomenuli, igra Life by You donosi brojne mogućnosti prilagođavanja, igrači mogu birati sve, čak i materijal za namještaj, njihovi likovi govoriće prave ljudske jezike (i kreirati razgovore u skladu sa situacijama), a ne simlish, koji se koristi u igri The Sims. Sudeći prema najavama, igrači će moći živjeti zabavan život u igri, voziti se, klizati i kretati se po funkcionalnom svijetu.

Nova igra biće dostupna od 12. septembra na PC-u preko Steam-a i Epic Games Store-a. Trenutno su moguće prednarudžbe u Epic Games prodavnici i može se staviti na listu želja u Steam prodavnici.

Inače, ovo nije prvi put da se Paradox upustio u žanr kojim su ranije dominirali Electronic Arts i Maxis, koji stoje iza SimCity-ja. Gejmeri ocjenjuju da igra za sada izgleda obećavajuće, ali da ne treba suditi unaprijed.