Još jedan Google servis odlazi u istoriju

Google je ugasio još jednu aplikaciju –Podcasts. Zamijeniće je YouTube Music, a korisnici imaju rok do juna da prebace svoje emisije.

Steve McLendon, menadžer proizvoda u Google-u, priznaje da žali što je aplikacija ovako završila i ističe da je njena jednostavnost bila njena prednost, ali i razlog za gašenje. Tvrdi da je aplikacija korisnicima više ne može da pruži sve ono što potcast zaista nudi.

Podsjećamo, Podcasts su pokrenuti 2018. godine. Kompanija je aplikaciju ugasila 2. aprila ove godine te ćeYouTube Music služiti kao Google-ov novi prostor za slušanje podcasta.

Inače, Google je poznat po tome da nudi mnogo različitih proizvoda koji imaju slične funkcije. To ističe i McLendon. Navodi primjer da, ako neko gleda isječke iz NBA utakmica na YouTube-u, YouTube Music nalog bi mu mogao predložiti neke košarkaške podcaste. Smatra da je to dobro.

Korisnici Google Podcasts-a sada imaju zadatak da se pretplate na emisije na YouTube Music. Od juna će svi podaci sa aplikacije biti nedostupni, pa autori podcasta moraju do tada da prebace svoj sadržaj, ukoliko ne žele da ga izgube.