Još jedan dar m:tel-a ETF-u Banja Luka

U mjesecu junu 2022. godine završeni su radovi na rekonstrukciji, odnosno adaptaciji učionice na Elektrotehničkom fakultetu Banja Luka, a za čiju je realizaciju, kao već dokazani prijatelj ove obrazovne ustanove, sredstva darovala kompanija m:tel.

Tim povodom, 16. juna, ETF Banjaluka, zajedno sa svojim saradnicima posjetili su Jelena Trivan, generalna direktorka kompanije m:tel, Milan Aleksijević, izvršni direktor za tehniku, te Nikola Tacić, izvršni direktor za korporativne poslove kompanije.

Jelena Trivan, tokom ove posjete, podsjetila je na važnost podrške obrazovanju, te njegovanja tradicije prijateljstva sa obrazovnim ustanovama. „Samo jedan sastanak sa dekanom je bio dovoljan da dođe do ovoga što vidite danas u ovoj učionici. U m:tel-u je ETF Banja Luka imao prijatelje i saradnike koje nije trebao ubeđivati i objašnjavati zašto je važno da se uradi ovaj posao, odnosno zašto je važno studentima obezbediti pristojne uslove za učenje i rad. Ovo jeste najveća sala u ETF Banja Luka i najbolje je opremljena. Sve zahteve Fakulteta smo ispunili“, izjavila je ovom prilikom Jelena Trivan i dodala da zapravo poruka m:tel-a jeste da ova kompanija pokušava učiniti sve što je u njenoj moći da što više mladih ljudi ostane u svojoj zemlji. „Uslovi za ostanak mladih ovde jesu pristojni uslovi za život, za školovanje, stipendije u teškim vremenima koje im omogućavaju da studiraju na pristojan i ljudski način koje im mi već godinama dajemo, ali i šansu za posao koju im m:tel takođe obezbeđuje. Želimo da mladi znaju da je ovo zemlja gde im je siguran posao, i to dobro plaćen posao“, naglasila je Trivan. Ona je navela i da je ekskluzivna vest predlog dekanu da studenti ovog fakulteta već na četvrtoj godini studija, pre kraja studiranja, mogu da počnu da rade u kompaniji m:tel, da dobiju praktična znanja tokom studiranja, a onda kada steknu diplomu da podignu svoj platni razred i poziciju na kojoj će da budu zaposleni.

Zoran Đurić, dekan ove visokoškolske ustanove koja je po svojoj specifičnosti prirodno bliska telekomunikacionim kompanijama, budući da školuje kadar koji je od interesa za poslove kojim se ove kompanije bave, ovom prilikom je izrazio zadovoljstvo što se tradicionalno prijateljstvo između kompanije m:tel i ETF-a u Banjaluci i dalje nastavlja, i rezultuje sjajnim zajedničkim projektima. „Ovaj prostor koji vidite tek sada izgleda onako kako treba da izgleda jedan kabinet u 21. vijeku. Hvala direktorki Trivan i cijelom njenom timu na prihvatanju ideje o adaptaciji prostora, uvažavajući sve zahtjeve Fakulteta. Želio bih napomenuti da je vrijednost ovog realizovanog projekta značajna, a u učionici je urađeno potpuno renoviranje – od parketa, elektro instalacija, pločica, PVC podloge, zidova, LED panel rasvjete, rashladnih tijela, reflektora, pa sve do nabavke novih stolova, stolica, katedre, govornice, trakastih zavjesa, nastavničke table i projektora“, rekao je Đurić.

 

Svakako, ovo je samo jedan u nizu projekata koje su m:tel i ETF Banjaluka realizovali u prethodnom periodu, a sve u cilju omogućavanja što boljih uslova za rad i usavršavanje studenata koji se školuju u ovoj obrazovnoj ustanovi.