Je li baš toliko hitno?!

Kompanija m:tel već osmu godinu zaredom pokreće kampanju bezbjednosti u saobraćaju

Mislite li da postoje toliko hitne stvari? Hitnije od života? Baš u minut hitne? Važnije od vaše djece, roditelja, svih onih koji vas vole? Ako je vaš odgovor „ne“, razmislite zašto se onda javljate na telefon dok vozite? Zašto kuckate poruke dok ste za volanom? Zašto je taj sekund važniji od života?

Ne dozvolite da postanete statistika!

Zato neka vas zvuk zvona vašeg mobilnog telefona umjesto na hitnoću podsjeća na vaše najmilije! Ako je važno, stanite! Tek onda uzmite telefon u ruke. Samo minut ne znači ništa. I isti minut znači hiljade života koje je statistika već zapisala kao izgubljene zbog nepažnje. Izaberite svoj način kako ćete iskoristiti te sekunde – rizikujući svoj i tuđi život ili svjesno odgoditi razgovor za kratko.

Uokvirite sliku svojih najmilijih u svojoj glavi. „Ako me voliš, ostavi telefon dok voziš!“

Je li vam sad baš toliko hitno?

Kompanija m:tel, osmu godinu zaredom, u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS te Auto-moto savezom RS, pokreće kampanju kako bi uticala na smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i gubitka ljudskih života, naročito kada je u pitanju upotreba mobilnih telefona za volanom.

Polovinom mjeseca juna, na važnu poruku „Ako me voliš, ostavi telefon dok voziš“, vozače u Republici Srpskoj podsjećaće bilbordi, ali i radio-džingl, kako bi upravo ta poruka osvijestila da nijedna poruka niti poziv nisu vrijedni našeg, ali i života naših najmilijih.