Izabrani pobjednici četvrtog m:tel App takmičenja

U četvrtom ciklusu m:tel App takmičenja za srednjoškolce u kreiranju mobilnih aplikacija za Android ili iOS, ove godine su na državnom nivou za najboljih pet odabrane aplikacije srednjoškolaca iz Doboja, Banjaluke, Modriče, Gradiške i Mostara.

Autori najboljih pet aplikacija koje su stigle na adresu m:tel-a, po ocjeni stručnog žirija iz kompanije, pobjednici su ovog takmičenja, čime stiču pravo učešća na regionalnom takmičenju, gdje će se takmičiti sa svojim vršnjacima iz Srbije i Crne Gore.

Pobjedničke aplikacije četvrtog državnog m:tel App takmičenja iz BiH, i njihov kratki opis ove godine su:

Leafy – Saobraćajna i elektro škola Doboj

Leafy aplikacija predstavlja novu epohu savremene poljoprivrede pomoću IT-a, koja skeniranjem biljaka otkriva i sprečava njihove bolesti. Takođe, Leafy povezuje poljoprivrednike pri kupovini i prodaji proizvoda.

AppMobil – Gimnazija Banja Luka

Multifunkcionalna aplikacija za vozače i sve one koje interesuju automobili. AppMobile nudi sve što je potrebno kako bi korisnik imao uvid i dobio analitiku za različite tipove troškova svog automobila.

Fooody.ba SŠC „Jovan Cvijić“ Modriča

Foody.ba je aplikacija za brzo i jednostavno naručivanje hrane iz restorana putem interneta. Takođe, Foody.ba je namijenjen i privrednim subjektima da se registruju i plasiraju svoju ponudu.

Be Healthy – Tehnička škola Gradiška

Be Healthy je aplikacija namijenjena za promociju zdravlja, pomoću koje će korisnici dobiti savjete za zdrav život, zanimljivosti o hrani, društvenu mrežu za razmjenu iskustva, podsjetnik za tablete i druge funkcionalnosti.

RiskFactor – Gimnazija Mostar

Riskfactor omogućava korisniku da, putem formulara, uradi testiranje na mogućnost zaraze COVID-19 virusom na osnovu čega će dobiti određenu preporuku. Na raspolaganju su mu i brojevi najbližih medicinskih ustanova, kao i brojne informacije o zdravim namirnicama i vitaminima.

Ovogodišnje takmičenje je obilježio veliki broj dobrih ideja i kvalitetnih aplikacija, a pravi pobjednici su svi učesnici koji su se u velikoj mjeri razvili kao programeri u ovoj popularnoj oblasti.

Zahvaljujemo se svim učesnicima i pozivamo sve srednjoškolce u Bosni i Hercegovini da se pripreme za novi ciklus m:tel App takmičenja koji je predviđen u drugoj polovini ove godine.

Autorima izabranih aplikacija želimo puno uspjeha na regionalnom takmičenju, a zajedno sa svojim mentorima biće nagrađeni mobilnim telefonom.

Podržavamo znanje!