Instagram želi omogućiti da od fotografija pravite stikere

Instagram, društvena mreža u vlasništvu kompanije Meta, priprema se za uvođenje nove funkcije koja će obogatiti iskustvo korisnika prilikom kreiranja Reels-a i Stories-a.

Ova funkcija omogućiće korisnicima da jednostavno stvaraju nove naljepnice iz fotografija, bilo svojih ili drugih korisnika. Ove naljepnice biće zatim upotrebljive za ukrašavanje njihovih video sadržaja.

Ovo je korak naprijed u korištenju vještačke inteligencije za generisanje naljepnica. Instagram će, zahvaljujući novom alatu, automatski izolovati objekte na fotografijama i ukloniti pozadinu, stvarajući “slobodno plutajuće” naljepnice koje se mogu postaviti na druge sadržaje. Ova funkcija će omogućiti korisnicima da budu kreativniji i personalizovaniji u svojim Reels-ima i Stories-ima.

Adam Mosseri, šef Instagram-a, prikazao je kako će nova funkcija raditi u videu i najavio da će korisnici moći koristiti i druge fotografije dostupne na Instagram-u za stvaranje naljepnica. Detalji o tome kako će se koristiti tuđe fotografije nisu još u potpunosti poznati, ali sugeriše se da će korisnici moći odlučiti hoće li dozvoliti korištenje njihovih fotografija za ovu svrhu.

Trenutno se funkcija nalazi u fazi testiranja i nije dostupna svim korisnicima. Ovo je još jedan korak u nizu promjena koje Instagram planira kako bi unaprijedio svoju platformu i omogućio korisnicima da budu još kreativniji i izraze svoju posebnost.