Imaš ideju? Prijavi se na m:tel App takmičenje!

m:tel i ove godine poziva srednjoškolce da se takmiče u programiranju i osvoje vrijedne nagrade.

Dobra ideja, nešto znanja iz programiranja za mobilne uređaje i želja za novim znanjima, ulaznica je za mjesto u App takmičenju, bilo da je u pitanju tim ili samo jedan učenik.

Za srednjoškolce iz BiH, ovo takmičenje je već prepoznatljivo, budući da je ovo peta godina u kontinuitetu kako se održava na državnom, ali i na regionalnom nivou. Do sada, oni koji su učestvovali u takmičenju imali su priliku da budu dio jedne velike i interesantne priče, koja obećava nova znanja, nova poznanstva i vrijedne nagrade.

Šta to konkretno znači? Učenici koji imaju dobru ideju za aplikaciju za mobilne uređaje te minimum znanja iz programiranja, odnosno izrade aplikacija za Android™ OS ili iOS, u prilici su da se takmiče sa svojim vršnjacima kako na državnom nivou, tako i na regionalnom – sa srednjoškolcima iz BiH, Srbije i Crne Gore. Ono što se boduje u ovom takmičenju jesu originalnost, funkcionalnost i inovativnost aplikacije, a dodatni bodovi rezervisani su i za društveno odgovornu namjenu koju aplikacija može da ima.

Prolazak kroz cijeli proces takmičenja, svakako, za mlade ljude u obrazovnom procesu ima veliki značaj, budući da predstavlja neprocjenjivo iskustvo rada u timu ili samostalne realizacije ideje, te uvida u ideje i znanja svojih vršnjaka.

Prvi korak koji je potrebno da učine kako bi bili dio ovog takmičenja jeste da do 19. novembra 2021. godine pošalju svoju ideju na formularu za prijavljivanje, na adresu kompanije m:tel, te do 28. januara 2022. godine svoju ideju pretvore u funkcionalnu verziju aplikacije i dostave je na istu adresu.

Najbolji timovi, odnosno pojedinci će za svoje znanje i umjeće dobiti vrijedne nagrade, a svoje aplikacije imati priliku da predstave na Regionalnom app izazovu, gdje ih očekuju još veća konkurencija, ali i vrednije nagrade. 

„Lansiraj svoju ideju“ i budi dio sjajne priče pod imenom m:tel App takmičenje!

Sve detalje, opšte uslove takmičenja, formulare i potrebne informacije pronađite na zvaničnom sajtu kompanije www.mtel.ba!