Google uveo još bolji i jednostavniji način pretrage

Google je uveo još bolji i jednostavniji način pretrage na Android telefonima. Zove se Circle to Search, jer korisnici treba upravo to da učine – da zaokruže i pretraže.

Ovaj novi način omogućava pretraživanje bilo čega putem Android telefona bez promjene aplikacije.

Jednim jednostavnim gestom možete odabrati ono što vas zanima i dobiti više informacija o tome. Circle to Search će vam pomoći da o nekim detaljima na fotografiji ili videu saznate više, samo je potrebno da to zaokružite, precrte ili tapnete.

Na primjer, ako želite da saznate brendove garderobe ili naočara koje je vaš omiljeni influenser ili glumac u videu nosio na sebi, dovoljno je da pritisnite početno dugme ili navigacionu traku na svom Android telefonu kako biste aktivirali Circle to Search. Tada možete kružnim potezom označiti bilo koju stavku iz videa i o njoj saznati sve što vas zanima.

To je zaista veliko olakšanje, jer biste bez te prečice morali izgubiti puno vremena da dođete do tih informacija, ako biste uopšte i uspjeli.

Ukoliko ne tražite informacije o onome što je vizuelno nego, na primjer, naiđete na naziv nekog zanimljivog hotela ili restorana, potrebno je samo da zadržite prst na njegovom nazivu ili da prevučete preko niza riječi i odmah će vam iskočiti više informacija o tome. Zvuči odlično, zar ne?!